Laden Evenementen

Save the date: Yvonne Weijers zingt gedichten van Elly de Waard

Componist Cees Thissen, dichter Elly de Waard en Yvonne Weijers hebben de handen ineengeslagen om een uniek muziektheaterproject te realiseren met het leven en werk van Elly in de hoofdrol.

Binnenkort online te reserveren

Tekst gaat verder onder de foto.

Dichter Elly de Waard | Foto: Anneleen Louwes

Elly de Waard (1940) is een van de belangrijke dichters van Nederland. Zij was in de jaren ’70 pionier in de popjournalistiek. Zij richtte De Nieuwe Wilden op, waarmee ze vrouwen stem gaf in de poëzie. Als voorvechter van de vrije liefde zette zij haar passie voor vrouwen op papier lang voordat dat vanzelfsprekend was.

Uit haar enorme oeuvre zijn zestien gedichten geselecteerd. Cees Thissen heeft deze getransformeerd tot prachtige kleinkunst: samensmelting van muziek en poëzie. De teksten gaan over verlangen, erotiek, afscheid en de natuur. In de concerten neemt Yvonne de bezoekers mee in deze muzikale vertelling, samen met Mark van der Feen op piano, Peter Bjørnild op contrabas en Erik van der Weijden op saxofoon. Het geheel wordt geïllustreerd met fotografie van Geek Zwetsloot en audiofragmenten met openhartige uitspraken van de dichter.

Bron: Heemsteedse Courant

Wanneer?

Datum:
28 april 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10.00 in voorverkoop (excl. ticketkosten). Aan de deur € 12,50
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken