Laden Evenementen

Leesclub: Vertroostingen – Dirk de Wachter

Op woensdag 29 maart staat in de leesclub het boek Vertroostingen van ‘verdrietdokter’ Dirk de Wachter centraal. In het dagelijks leven staat hij mensen bij in de moeilijke situaties in het leven, maar nu trof het noodlot hemzelf. In dit persoonlijke boek onderzoekt De Wachter hoe hij in confrontatie met een levensbedreigende ziekte troost vond. In de leesclub gaat een kleine groep lezers in gesprek over het boek.

Tekst gaat verder onder de foto.

Dirk de Wachter | Vertroostingen

Een verdrietdokter, zo noemt psychiater-psychotherapeut Dirk De Wachter zichzelf. Al jaren roept hij op om juist niet het grote geluk na te jagen, maar ook de mindere kanten van het leven te omarmen. Nu trof de mindere kant van het leven hemzelf in alle hevigheid: kanker. De vooruitzichten zijn onzeker. Waarin vindt De Wachter troost tijdens het noodlot?

In zijn eigen ziekbed moet hij constateren dat precies datgene hem troost biedt dat hij in al zijn bestsellers en tv-optredens uitdraagt: lijfelijk contact, wezenlijke verbinding met de ander, kunst en literatuur. Het boek nodigt de lezer uit om plaats te nemen aan zijn ziekbed en de mens in nood in de ogen te kijken. En dit is precies wat ons tot mens maakt, volgens De Wachter.

Dirk de Wachter

Dirk de Wachter

Psychiater-psychotherapeut

Dirk De Wachter is een Vlaamse psychiater en psychotherapeut. Hij schreef verschillende bestellers, zoals Borderline Times en De kunst van het ongelukkig zijn. De Wachter is een graag geziene gast op culturele podia en de Vlaamse en Nederlandse televisie.

Foto: Kristof Ghyselinck

Tip

Koop het boek bij uw lokale boekhandel!

Wanneer?

Datum:
29 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
Gratis , een vrije gift is altijd welkom!
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken