Laden Evenementen

Concert: Edisonwinnaar Dick de Graaf

  • Dit event is voorbij.

Met trots kondigt de Koppelkerk het aanstaande jazz-concert aan, waarop Dick de Graaf (tenorsaxofoon- en sopraansaxofoon, composities) winnaar van de Edison Oeuvreprijs 2022, zal spelen met Barry Green (piano), Jos Machtel (contrabas) en Pascal Vermeer (drums).

 

Dick de Graaf

‘Ik zie mijn muziek als een gastvrije ontvangstkamer waar muzikale elementen uit allerlei muziekstijlen welkom zijn. Zolang ze ons als band maar inspireren tot verrassende ritmes, warmbloedige solo’s en aanstekelijk speelplezier.’ Aldus Dick de Graaf, die op 6 oktober jl de Edison Oeuvreprijs 2022 won voor zijn bijdrage aan de Nederlands jazz in de afgelopen 40 jaar. Het juryrapport spreekt over ‘een ware ambassadeur van de jazzmuziek die hij blijft voeden met vernieuwing. Hij etaleert een rijke en persoonlijke toon, past wat hij van grote voorgangers leerde met smaak toe en kent de dynamiek van een goede spreker: nuance en contrasten, verrassingen en rust, de luisteraar aan de hand meenemen. Dat geeft zijn muziek een signatuur die de deur openzet voor nieuwe publieksgroepen.’

Dick de Graaf Quartet

Het quartet zal spelen met Dick de Graaf (tenorsaxofoon- en sopraansaxofoon, composities) , Barry Green (piano), Jos Machtel (contrabas) en Pascal Vermeer (drums). Het Dick de Graaf Quartet speelt stukken van het recente album FESTIVE (Zennez Records) en nieuw repertoire waarin zij opnieuw hun authentieke benadering van jazz laten horen.

Bij zijn jubileumalbum FESTIVE schreef de Graaf een boekwerk op lp-formaat waarin hij meeslepend en humoristisch zijn 40 jaar durende reis door de nationale en internationale jazz scene als saxofonist, componist en bandleider beschrijft. Tijdens het optreden zal de Graaf enkele stukken hieruit ten gehore brengen.

Wanneer?

Datum:
11 maart 2023
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 17.5 (excl. servicekosten), aan de deur €20,-
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken