Laden Evenementen

Waeketreffen

  • Dit event is voorbij.

Op zondagochtend 5 maart vindt het Waeketreffen plaats bij de Koppelkerk. Centraal in dit evenement staat de uitreiking van het Beste Boek van de Achterhoek en Liemers.

Maar liefst 90 boeken zijn de afgelopen weken door de vakjury beoordeeld. De gemene deler van deze boeken is hun binding met de Achterhoek en Liemers: de schrijver komt uit de streek, het boek gaat over de streek of is in streektaal geschreven.

Tekst gaat verder onder de foto.

Wat maakt een boek het beste boek van de Achterhoek en Liemers? De jury kijkt ten eerste of het wezenlijke van de Achterhoek en de Liemers aan de orde komt. Daarnaast speelt originaliteit en vormgeving een rol: is het boek een waardevolle toevoeging aan de bestaande streekboekencollectie? Ook het gebruik van streektaal gooit hoge ogen.

De volgende vijf boeken kwamen als beste uit de bus; in willekeurige volgorde:

  • Adembenemend – Lucel ten Have-Krabben
  • De beesten – Gijs Wilbrink
  • Phoenix, de memoires van Abel Sikkink – Bert Wagendorp
  • Zwientie in den Achterhook – Rienke Beernink
  • Zutphen 1572, de geschiedenis van een bloedbad – Johan Visser

In de juryrapporten van deze boeken lezen we: ‘Juweeltjes van overpeinzingen’, ‘Een adembenemende leesreis’, ‘Dit ademt de sfeer van Normaal in zijn hoogtijdagen’, ‘Pracht en praal in taal’, en ‘Het leest als een detective van Jo Nesbø’.

Praktische informatie

Het Waeketreffen vindt plaats op 5 maart, van 11:00-13:00. Het programma bestaat, behalve de prijsuitreiking, uit een kennismaking met de schrijvers van de genomineerde boeken, Henri Welling zorgt voor muziek én de nieuwe Flonkergood wordt gepresenteerd. Deze verhalen- en dichtbundel krijgt u deze dag cadeau bij aankoop van een streek(taal)boek.

De uitreiking vormt deel van de Waeke van het Achterhookse en Liemerse Book. Deze wordt georganiseerd door Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, i.s.m Dialectkring Achterhook en Liemers en Vrienden van de Streektaal veur Lochem en umgeving.

Meer informatie:

www.ecal.nu/Waeke23. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Aalten.

Tip

Koop het boek bij uw lokale boekhandel!

Wanneer?

Datum:
5 maart 2023
Tijd:
11:00 - 13:00
Zaal open:
10:30 uur
Entree:
Gratis Aanmelden: mailen of bellen naar info@ecal.nu / 0314-787078
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken