Laden Evenementen

Breekijzer Soos: presentatie kunstboeken

  • Dit event is voorbij.

Op donderdag 2 maart presenteren kunstenaars van kunstenaarscollectief Breekijzer hun boeken tijdens de openbare Soosavond. De kunstenaars hebben hun wortels in uiteenlopende disciplines, zoals fotografie, beeldend en taal.

 

 

Tekst gaat verder onder de foto.

Kunstboeken

Léon-Marie Dekker, Hans Mellendijk en Grietje Bouman vertellen tijdens de maandelijkse openbare Soosavond iets over hun boek. Daarnaast zijn de boeken van Dinie Wikkerink, Anja Sennema en Karen van Dooren te bekijken.

Grietje Bouman bespreekt drie van haar fotoboeken. Het boek ‘Goed Gelukt’ is het verhaal van een transman. Aan de hand van foto’s is het verhaal van de transitie van Ernst verbeeld, een man die eerst vrouw was. Daarnaast bespreekt ze ‘Cees’. Dit is een klein fotoboekje dat gaat over haar bijzondere broer. Ten derde vertelt ze over haar boek ‘Close or Not’, een 2 delig fotoboek dat is gemaakt tijdens de coronaperiode. Grietje correspondeerde gedurende 2 jaar met een Kroatische collega. Elke dag maakten ze beelden bij de dingen die ze elkaar schreven. Deze beelden zijn samengebracht en matchen wonderwel goed met elkaar.

Hans Mellendijk vertelt over zijn boek ‘De taal levert mi-j ’n streek’. Een gedichtenbundel in het dialect.

Léon Marie Dekker gaat in op zijn kunstboeken ‘EX’ en het boek ‘Observatory’ (dat hij samen met Anna Arov maakte).

presentatie kunstboeken 1

Breekijzer Soos

Iedere maand organiseert het Kunstenaarscollectief Breekijzer een Soos. Dit is een avond waarbij de kunst en het kunstenaarschap centraal staat. Elke avond heeft een ander thema; van een lezing van een bekende kunstenaar en een avond over subsidies tot een bijeenkomst over beeldrechten. Kunstenaars uit de Achterhoek en over de grens zijn van harte welkom om elkaar tijdens deze avonden te ontmoeten.

Wanneer?

Datum:
2 maart 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Zaal open:
19:00 uur
Entree:
Gratis maar een vrije gift is zéker welkom!
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken