Laden Evenementen

Literair Café: Gijs Wilbrink

  • Dit event is voorbij.

Gijs Wilbrink brengt met zijn veelgeprezen debuutroman ‘De beesten’ een ode aan de Achterhoek. Het boek dat met vijf sterren werd beoordeeld, speelt zich deels af in de streek waar Wilbrink opgroeide. Gijs Wilbrink komt naar de Koppelkerk om meer te vertellen over het boek en zijn achtergrond.

Tekst gaat verder onder de foto.

De beesten | Gijs Wilbrink

Zijn daverende debuutroman’ werd door recensenten ook al een ‘grimmige western’ genoemd, een ‘Achterhoek-tragedie’ die ook nog eens ‘niet voor de weekhartigen’ is. Dat debuut biedt de lezer motorcrossers, nertsenfokkerijen, stropers en allerlei verhalen, intriges, vage handeltjes en geheimen. Als de hoofdpersoon, een talentvolle motorcrosser, is verdwenen, komt zijn dochter jaren later terug naar zijn geboortegrond om hem te zoeken met een dramatische familiereünie tot gevolg.

Naast schrijver is Wilbrink ook muzikant. Hij heeft in diverse Achterhoekse en Utrechtse punkbands gespeeld. Door over muziek te schrijven kwam hij er achter dat hij het schrijven zelf ook heel leuk vond. Daarna schakelde hij over op verhalen en acht jaar geleden begon hij aan het boek ‘De beesten.’

Gijs Wilbrink

Gijs Wilbrink

Schrijver-Muzikant

Gijs Wilbrink, die opgroeide in Ulft, werkte acht jaar aan zijn eerste roman. Niet in de Achterhoek, want hij woont inmiddels langer in Utrecht dan in zijn geboortestreek. De roman speelt zich hier wel af, maar dan wel in een fictief dorp,  met allerlei knipogen naar bestaande plaatsen en herkenbaar voor de lezers uit deze streek. Hoewel er zaken in het boek zijn opgenomen die Wilbrink zelf heeft meegemaakt, is het geen autobiografisch verhaal.

Foto: Lisanne Lentink

Praktische informatie

Met zo’n indrukwekkend ontvangen eerste boek is Gijs Wilbrink de perfecte gast voor een literaire avond in de Koppelkerk in Bredevoort.

Wanneer?

Datum:
24 februari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10.00 (excl. ticketkosten). Studenten/scholieren betalen € 7,50.
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken