Laden Evenementen

Leesclub: Verbinding verbroken – Johann Hari

  • Dit event is voorbij.

Op donderdag 23 februari staat in de leesclub het boek ‘Verbinding verbroken’ van Johann Hari centraal. In het boek gaat Hari als schrijver, journalist én ervaringsdeskundige op zoek naar de ware oorzaken en oplossingen van depressie. In de leesclub gaat een kleine groep lezers in gesprek over het boek.

 

 

 

 

Tekst gaat verder onder de foto.

Johann Hari | Verbinding verbroken

Een zoektocht naar de oorzaken van depressie

Wat is de echte oorzaak van depressie en wat is een echte oplossing? Johann Hari lijdt al sinds zijn puberteit aan depressies, en begon ook al jong met het nemen van antidepressiva. Hem – en velen met hem – werd verteld dat zijn probleem werd veroorzaakt door een chemische onbalans in zijn hersenen. Eenmaal volwassen, en gewapend met sociaalwetenschappelijke kennis, begon hij te onderzoeken of dit wel klopt. Hij kwam terug met een radicaal ander verhaal over de oorzaken van onze pijn, en over hoe we onze weg terug kunnen vinden. ‘Verbinding verbroken’ is een baanbrekend boek over de vraag wat ons nu écht ziek maakt, oplossingen aandraagt en onze kijk op depressie voorgoed verandert.

Johann Hari

Johann Hari

Schrijver

De Zwitsers-Engelse Johann Hari schreef drie bestsellers, waaronder ‘Verbinding verbroken’ (2018) over depressie en ‘De aandacht verloren (2022) over ons afnemende concentratievermogen. Als journalist werkte hij voor o.a. de New York Times, de Guardian en de Spectator. Daarnaast is Johann Hari bekend van zijn TED talks die meer dan 93 miljoen keer bekeken zijn. De eerste is getiteld ‘Everything You Think You Know About Addiction is Wrong’ en de tweede ‘This Could Be Why You Are Depressed or Anxious’.

Foto: Simon Emmet

Tip

Koop het boek bij uw lokale boekhandel!

Wanneer?

Datum:
23 februari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
Gratis , een vrije gift is altijd welkom!
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken