Laden Evenementen

Concert: The Outbound Scallywag Carnival

  • Dit event is voorbij.

The Outbound Scallywag Carnival

Deze zeskoppige band uit de Achterhoek brengt Bluegrass & Country ten gehore. Gitaar, mandoline, banjo, contra bas, meerstemmige zang en een hoge dosis enthousiasme verzamelen zich op het podium. Een live optreden van deze band is een parade van klanken, grappen en anekdotes die een beroep doen op het gehele scala aan emoties.

The Outbound Scallyway Carnival

In 2008 ziet de band The Outbound Scallywag Carnival, kortgezegd The OSC, het levenslicht. De band wordt gevormd om de gebroeders Sander en Martijn Ketelaar en wijlen banjoist Henk Talen. Al snel voegen Wendy Nijhof, met wie Sander later zal trouwen, en Dick Scharn zich bij de band en is The Outbound Scallywag Carnival een heuse Bluegrass band rond 1 microfoon.

Door het overlijden van Henk Talen in 2018 slaat de band enigszins gedwongen maar wel met veel passie een andere weg in. Erwin Stukker op pedal steel en Marc van Doornik op drum geven de band een andere klank en laten zien dat Bluegrass en Country hand in hand gaan. In 2019 voegt Neeltje van Diggele zich bij de band als vaste bassiste.

Door de jaren heen deelde de band het podium met artiesten als The Bluegrass BoogieMen en Eileen Rose. In 2020 vindt de band haar akoestische roots terug waardoor je deze multi instrumentalisten nu zowel versterkt als onversterkt tegen kunt komen.

Wanneer?

Datum:
11 februari 2023
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15 (excl. ticketkosten).
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken