Laden Evenementen

Literair Café: Sholeh Rezazadeh

  • Dit event is voorbij.

Op vrijdagavond 27 januari komt de Iraans-Nederlandse schrijfster Sholeh Rezazadeh naar de Koppelkerk. Haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ is een poëtische roman over liefde, verlangen, herinneringen en over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen. Centraal in het verhaal staat een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont en worstelt om een nieuw leven op te bouwen.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Hemel is altijd paars | Sholeh Rezazadeh

Bijna acht jaar geleden kwam Sholeh Rezazadeh zelf vanuit Iran naar Nederland. Al na vijf jaar schreef het literaire talent haar eerste roman en wel in het Nederlands. In deze voor haar vreemde taal kon ze pas de woorden vinden om haar verhaal te verwoorden. Een verhaal over haar verslaafde vader, haar reis naar Nederland en de botsing tussen twee verschillende culturen.

Het boek ‘De hemel is altijd paars’ geeft de lezer een kijkje in het perspectief van een Iraanse vrouw in Nederland. Het gaat over een leven opbouwen in een nieuw land, terwijl er tegelijkertijd herinneringen naar boven komen. Herinneringen aan haar jeugd in Iran, die paradijselijk begon maar een negatieve wending nam. Dit deed haar besluiten naar Nederland te vertrekken.

Sinds het uitbrengen van haar debuutroman heeft ze verschillende prijzen gewonnen voor haar werk als schrijfster, dichter en performer. Ze won de El Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie in 2019. Het jaar daarna stond ze in de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2020. Met haar roman ‘De hemel is altijd paars’ won ze de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde 2022 en De Bronzen Uil Publieksprijs 2021.

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh

Schrijfster

Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver, dichter en performer. Ze kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. In 2021 verscheen haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’. Daarnaast publiceerde ze onder meer in NRC, De Gids en De Groene Amsterdammer.

 Foto: Frank Ruiter

Praktische informatie

In de pauze van de lezing is er de mogelijkheid om boeken te kopen en te laten signeren door de schrijfster. 

Wanneer?

Datum:
27 januari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10.00 (excl. ticketkosten). Studenten/scholieren betalen € 7,50.
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken