Laden Evenementen

Expositie: Glanzend lijfgoed – Tiki Tangelder

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Met het project ‘Glanzend lijfgoed’ laat kunstenaar Tiki Tangelder uit Winterswijk de schoonheid van het alledaagse zien. Haar tekeningen, foto’s, teksten en keramische werken zijn van 27 januari tot en met 2 april te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk

Tekst gaat verder onder de foto.
Glanzend lijfgoed | Tiki Tangelder

Glanzend lijfgoed

Het project ‘Glanzend lijfgoed’ bestaat uit keramisch werk, teksten, tekeningen en foto’s. Het is een verzameling van wat veel mensen als simpele dingen beschouwen of over het hoofd zien. Door de toeschouwer onbevooroordeeld en met een zuivere blik te laten kijken, wil Tangelder waarde aan deze dingen geven. Waarde die het volgens haar verdient.

Met haar teksten en objecten hoopt ze toeschouwers op een andere manier te laten kijken en uit hun comfort zone halen. Ze brengt bronnen samen die inhoudelijk en formeel ver uit elkaar liggen en daardoor een spannend en verrassend resultaat geven. Grenzen worden opgezocht op een naïeve en (on)schuldige manier.

In al haar werk zit een bepaalde nijverheid, waanzin, naïviteit en geschiedschrijving. Zo ook in haar nieuwste project ‘Glanzend lijfgoed’.

Het werk is zacht en hard tegelijk. Het raakt verdriet en blijdschap. ‘Glanzend lijfgoed’ is een stukje geschiedenis en belevenis die iedereen anders ervaart.

Tiki Tangelder

Tiki Tangelder

Het werk van Tiki Tangelder (1983) is erop gebaseerd om de geschiedenis op een andere manier te representeren. Door actuele zaken met gebeurtenissen en/of personen uit het verleden te mengen, ontstaat er een ruimte waar Tangelder graag mee speelt.

Wanneer?

Datum:
27 januari 2023 t/m 2 april 2023
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 incl. koffie of thee. Tiki is zelf aanwezig op: 26 februari, 4/5 maart en 18 maart van 14-16 uur.
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken