Laden Evenementen

Theater: Onder het melkbos

  • Dit event is voorbij.

Ondanks dat het stuk ‘Onder het melkbos’ van de Engelse schrijver Dylan Thomas bijna zeventig jaar oud is, is het nog altijd actueel. Het gedicht is sinds het verschijnen onafgebroken in het theater opgevoerd, als hoorspel op de radio, in bewerkingen voor de tv en als film.

In 2020 kreeg het gedicht een vervolg in een nieuw, eigenzinnig en eigentijdse vertaling van taalkunstenaar Erik Bindervoet. En met behoud van de poëzie, het woordenspel en de humor uit het origineel van de wereldberoemde Thomas. Met knap acteerwerk en een minimaal decor wordt een ode aan de literatuur, het theater en de verbeelding gebracht.

 

Tekst gaat verder onder de foto.
Onder het melkbos met Linda van Pesch-van Ginneken en Nico Meurs

Onder het melkbos

‘Onder het melkbos’ wordt ook wel een ‘spel voor stemmen’ genoemd. Het stuk neemt de kijker en luisteraar mee naar een klein vissersdorp aan de kust voor een inkijkje in de levens en intriges van de kleurrijke bewoners. Die tientallen rollen komen tot leven dankzij twee acteurs. Deze twee vertellers sleuren iedereen mee in een maalstroom van dromen, angsten, eigenaardigheden, verlangens en geheimen.

Linda van Pesch-van Ginneken en Nico Meurs tonen anderhalf uur non-stop hun indrukwekkende spel – zonder rekwisieten, met de hulp van vijf kleine lampen en een paar houten blokken op slechts enkele vierkante meters. Ze creëren een theatraal schilderij met de meest uiteenlopende personages, die met allerlei verwikkelingen tot leven worden gebracht.

Wanneer?

Datum:
19 januari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 15 (excl. ticketkosten)
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken