Laden Evenementen

Schildercursus: Schilderen voor volwassenen voorjaarscursus – Esther Visser

  • Dit event is voorbij.

De schildercursus voor volwassenen gaat weer van start met cursussen op de maandagavond, de dinsdagochtend en de woensdagmiddag. De lessen worden gegeven door kunstenaar en kunstdocent Esther Visser. De 10-delige wekelijkse schildercursus start in de eerste week van januari.

Tekst gaat verder onder de foto.

Schilderen voor volwassenen voorjaarscursus - Esther Visser 1

Schildercursus op maat

Altijd al zin gehad om te (leren) tekenen en schilderen op individueel niveau? De schildercursus vindt plaats in een kleine groep (max. 10 personen), met begeleiding afgestemd op ieders eigen tempo en creatieve ontwikkeling. De cursus biedt een inspirerende plek waar plezier in het tekenen en schilderen voorop staat.

Iedere les wordt een opdracht aangeboden rond een bepaald thema zoals compositie, kleurgebruik en mengen, abstraheren, schetsproces, ruimtelijkheid, licht/schaduw etc. Ook komen diverse technieken aan bod. Hiermee word je gestimuleerd je eigen creativiteit en expressie te verkennen, zet je stappen in je creatieve proces en werken we aan het verbeteren van schildertechniek en tekenvaardigheid. Je bent volledig vrij in het kiezen in hoeverre je met de opdrachten mee wilt doen. Je kunt ook zelfstandig werken aan eigen projecten en daar feedback op krijgen. Dit maakt de cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De cursus bestaat uit 10 lessen (1x per week). De 10-delige najaarscursus start in oktober. De 10-delige voorjaarscursus start in januari. Voor deze cursus is aanmelden nu mogelijk. Het cursusjaar wordt afgesloten met een gezamenlijke feestelijke buitenschilderdag en een expositie in de bovenzaal van de Koppelkerk.

  • Maandagavond 19.30 – 22.00 uur
    9 januari t/m 20 maart 2023
  • Dinsdagochtend 9.30 – 12.00 uur
    10 januari t/m 21 maart 2023
  • Woensdagmiddag 13.30 – 16.00 uur (VOL)
    11 januari t/m 22 maart 2023

(Dit zijn 10 lessen in 11 weken vanwege de voorjaarsvakantie).

 

Kosten:

€ 170 voor 10 wekelijkse lessen van 2,5 uur, inclusief koffie/thee en wat lekkers, exclusief materialen.

Tijdens de cursus kunnen basismaterialen zoals penselen, paletten, schetspapier, potloden, krijt, houtskool e.d. kosteloos gebruikt worden. De aanwezige verf, luxe papier, doeken, panelen e.d. kunnen tegen een kleine vergoeding gebruikt worden. Materialen kunnen natuurlijk ook zelf worden meegebracht.

Er is geen restitutie mogelijk; wel kan een gemiste les in overleg worden ingehaald op een ander dagdeel (mits er plek is). De materialen kunnen tijdens de cursus worden aangeschaft of zelf worden meegebracht.

Esther Visser

Esther Visser

Kunstdocent

Esther Visser volgde haar opleiding aan de kunstacademie te Groningen waar ze in 2009 afstudeerde als kunstdocent met de specialisaties schilderen en fotografie. Sindsdien geeft zij les aan zowel jongeren als volwassenen. Haar eigen werk bestaat uit schilderijen op onbehandeld hout en pentekeningen (zie ook www.estherart.nl).

Wanneer?

Datum:
9 januari 2023 t/m 29 januari 2023
Tijd:
Data en tijden zie tekst
Entree:
€ 170 voor 10 lessen van 2,5 uur, incl. koffie en thee, excl. materialen
 

Waar?

Koppelkerk
Cursusruimte (entree via zij-ingang)
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken