Laden Evenementen

Koppelsessies: Hebe

  • Dit event is voorbij.

Hebe staat op het podium van de maandelijkse Koppelsessies, die ruim baan geven aan nieuw (Nederlands) talent. Daar hoort deze jonge zangeres met de jazzy stem zeker bij. Ze heeft al twee singles op haar naam staan, een EP en daar kwam ook nog een heel album bij. Die nummers werden ook nog eens aangekleed door sfeervolle video’s, die op haar website te zien zijn.

Tekst gaat verder onder de foto.
Hebe | Foto: Eddo Hartman en Sonja van Hamel
Tekst gaat verder onder de video.

Haar muziek is soms dromerig, maar de Amsterdamse singer-songwriter Hebe kan ook verrassend uitbundig uit de hoek komen. Op uitnodiging van de Koppelkerk laat Hebe op zondagmiddag 18 december horen hoe uiteenlopend haar muzikale spectrum is in de Koppelsessies.

In haar groeiende repertoire zoekt Hebe – ze zingt niet alleen, maar speelt ook piano en keyboards – de balans tussen die twee uitersten. ‘In sommige nummers voert melancholie de boventoon, in andere nummers ligt een bruisende kracht.’ Die nummers gaan vaak over de natuur of de liefde.

‘Soms lijken die facetten nogal te botsen,’ zei Hebe in gesprek met Vrije Geluiden van de VPRO.
‘Ik kan naar binnen gekeerd zijn, maar op andere momenten ook uitbundig en uitgelaten.’

Hebe

Singer-songwriter

Koppelsessies

Elke laatste zondagmiddag van de maand vindt er van 15.00 tot 17.00 uur een koppelsessie plaats in het Boekencafé van de Koppelkerk. De laagdrempelige, kleine concerten zijn voor iedereen gratis toegankelijk, maar een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld. Optredens van singer-songwriters en open jamsessies van (jazz)muzikanten wisselen elkaar elke maand af.

Wanneer?

Datum:
18 december 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Entree:
Gratis een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken