Laden Evenementen

Meet the artist: Jaap de Jonge

  • Dit event is voorbij.

Op zondag 23 oktober en zondag 27 november is Jaap de Jonge aanwezig in de bovenzaal van de Koppelkerk. Jaap gaat graag met u in gesprek over zijn werk.

Na een lange reis als kunstenaar en maker is Jaap de Jonge weer teruggekeerd bij zijn eerste liefde, namelijk het tekenen en grafische technieken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bovenzaal Koppelkerk - Jaap de Jonge

Al zijn werk getuigt van een persoonlijke visie op de werkelijkheid. Met zijn werk geeft hij commentaar of een antwoord op die werkelijkheid. Dit doet hij soms door de betrekkelijkheid ervan te laten zien, door het functioneren ervan bloot te leggen of door bepaalde aspecten van die werkelijkheid uit te vergroten en te intensiveren om de schoonheid ervan te tonen.

Jaap de Jonge

Jaap de Jonge

Jaap de Jonge (1956) studeerde Grafisch-ontwerpen aan de academie St. Joost in Breda. Tijdens zijn opleiding experimenteerde de Jonge met animatie, video en geluid. Zijn vroege video werk werd o.a. door het Stedelijk Museum opgemerkt en aangekocht. Naast zijn toenmalige werk als vormgever van decors, affiches, televisie leaders, begon de Jonge met het maken van video installaties en kinetische objecten. Vanaf 1990 was de Jonge internationaal succesvol als media kunstenaar, naast zijn docentschappen op de Rietveldt academie en St. Joost te Breda. In de jaren 90 verschoof zijn werk richting “kunst in de openbare ruimte” met een inmiddels indrukwekkende staat van dienst in het opdrachten circuit.

Wanneer?

Datum:
27 november 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Entree:
€ 6 incl. koffie of thee
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken