Laden Evenementen

Breekijzer Soos: Marco Büning

  • Dit event is voorbij.

Op woensdag 5 oktober is kunstenaar Marco Büning te gast in de Koppelkerk tijdens de openbare Soosavond van het kunstenaarscollectief Breekijzer. Büning zal deze avond meer vertellen over zijn werk als kunstenaar en het thema culturele toe-eigening.

Tekst gaat verder onder de foto.
Marco Büning

Marco Büning

De werken van Marco Büning komen intuïtief tot stand, maar verwijzen altijd naar het thema. Hij laat zich beïnvloeden door zijn omgeving, collega kunstenaars, bezoekers, gesprekken en door de huidige sociaal-culturele, politieke, economische en sociale situatie van een stad, een land en de wereld.

Marco Büning 1

Culturele toe-eigening

De uit Duitsland afkomstige schilder en beeldhouwer heeft zich de afgelopen twee jaar bezig gehouden met culturele toe-eigening. In het voorjaar van 2022 ontving hij een beurs van de deelstaat NRW (Ministerie van Wetenschap en Cultuur) om zich in dit onderwerp te kunnen verdiepen. Hij maakte onder meer 35 beeldhouwwerken van hout en beton.

Marco Büning 2

Breekijzer Soos

Iedere maand organiseert het Kunstenaarscollectief Breekijzer een Soos. Dit is een avond waarbij de kunst en het kunstenaarschap centraal staat. Elke avond heeft een ander thema; van een lezing van een bekende kunstenaar en een avond over subsidies tot een bijeenkomst over beeldrechten. Kunstenaars uit de Achterhoek en over de grens zijn van harte welkom om elkaar tijdens deze avonden te ontmoeten.

Wanneer?

Datum:
5 oktober 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Zaal open:
19:00 uur
Entree:
Gratis maar een vrije gift is zéker welkom!
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken