Laden Evenementen

Cursus: Argentijnse tango (3 lessen)

  • Dit event is voorbij.

Wegens het succes van de vorige editie wordt er dit najaar weer een cursus Argentijnse Tango georganiseerd in de Koppelkerk. De Argentijnse tango is de ultieme dans van de liefde. Net als bij de liefde, draait de tango niet om vaste regels, maar vooral om het gevoelsmatig en lichamelijk aanvoelen van de ander. Op drie achtereenvolgende dinsdagavonden vanaf 4 oktober geeft internationale tangodanseres en -docent Lizelot de Stigter samen met haar danspartner Jillis de Winter een basiscursus in Argentijnse tango. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Argentijnse Tango Lizelot de Stigter - foto: Mohan Dehne

In drie avonden wordt de essentie verkend van de Argentijnse tango. De tango is een pad van dualiteit naar eenheid, van afzondering naar verbinding. De dans is een voortdurende wisselwerking van leiden en volgen. De leider in de tango geeft of spreekt, en de volger ontvangt of luistert. De volger is responsief en geeft terug, en de leider oogst wat hij heeft gezaaid. Beiden zijn dus zowel scheppend als ontvangend, maar ieder vanuit de eigen pool. Spelend en ontdekkend worden de universele vrouwelijke en mannelijke principes verkend.

Lichaamsbewustzijn, verbinding en communicatie

De driedelige cursus is geschikt voor alle niveaus: van absolute beginners tot gevorderden. Men kan zich als paar aanmelden (zowel man-vrouw als vrouw-vrouw etc.), maar ook alleen. In dat laatste geval wordt gezocht naar een danspartner. Omdat de tango een levende dans is die steeds weer andere vormen aan kan nemen, is de cursus gericht op de bewegingsprincipes die ten grondslag liggen aan het creatieve samenspel. Thema’s zijn: lichaamsbewustzijn, houding, sensitiviteit, eenvoud en helderheid, sensualiteit, verbinding, communicatie.

Lizelot de Stigter

Lizelot de Stigter

Tangodanseres en docent

Lizelot de Stigter is opgeleid als balletdanseres, heeft een internationale carrière gehad als tangodanseres en docent, en heeft zich verder gespecialiseerd in bezieling en belichaming. Al op jonge leeftijd herkende ze zich in de Soefi’s en werd dit haar spirituele pad. Lizelot geeft naast haar groepslessen en workshops, ook individuele sessies o.a. voor innerlijk leiderschap, spirituele bewustwording, aarding (voor bijvoorbeeld hoog sensitieve kinderen), en zelfrealisatie.

Wanneer?

Datum:
4 oktober 2022 t/m 18 oktober 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Zaal open:
19:00 uur
Entree:
€ 45 solo, of € 90,- voor een duo (excl. ticketkosten) voor de driedelige cursus
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken