Laden Evenementen

Expositie: Jaap de Jonge

  • Dit event is voorbij.

Zaterdag 26 november is de Koppelkerk vanaf 14:00u gesloten in verband met een besloten bijeenkomst.

Na een lange reis als kunstenaar en maker is Jaap de Jonge weer teruggekeerd bij zijn eerste liefde, namelijk het tekenen en grafische technieken.
Jaap de Jonge maakt werk geïnspireerd op de natuur, politiek maatschappelijke onderwerpen maar ook door het intuïtief reageren op vlekken en andere toevalligheden die zich vanuit het werken met inkt en het drukken aandienen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Karavaan - Jaap de Jonge

Hij maakt gebruik van technieken als het maken van houtsnedes met meerdere drukgangen en drukvormen gesneden uit rubberfolie. Daarnaast heeft De Jonge een grote collectie van zelfgemaakte stempels die gebruikt worden in combinatie met het tekenen en het drukken.

Al zijn werk getuigt van een persoonlijke visie op de werkelijkheid. Met zijn werk geeft hij commentaar of een antwoord op die werkelijkheid. Dit doet hij soms door de betrekkelijkheid ervan te laten zien, door het functioneren ervan bloot te leggen of door bepaalde aspecten van die werkelijkheid uit te vergroten en te intensiveren om de schoonheid ervan te tonen.

Lichten aan zee - Jaap de Jonge
Jaap de Jonge

Jaap de Jonge

Jaap de Jonge (1956) studeerde Grafisch-ontwerpen aan de academie St. Joost in Breda. Tijdens zijn opleiding experimenteerde de Jonge met animatie, video en geluid. Zijn vroege video werk werd o.a. door het Stedelijk Museum opgemerkt en aangekocht. Naast zijn toenmalige werk als vormgever van decors, affiches, televisie leaders, begon de Jonge met het maken van video installaties en kinetische objecten. Vanaf 1990 was de Jonge internationaal succesvol als media kunstenaar, naast zijn docentschappen op de Rietveldt academie en St. Joost te Breda. In de jaren 90 verschoof zijn werk richting “kunst in de openbare ruimte” met een inmiddels indrukwekkende staat van dienst in het opdrachten circuit.

Wanneer?

Datum:
30 september 2022 t/m 27 november 2022
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 incl. koffie of thee
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken