Laden Evenementen

Concert: Aznavour mon amour

  • Dit event is voorbij.

Op zaterdag 3 september brengt zangeres Britta Maria met haar driekoppige band een ode aan de bekende Franse chansonnier, componist en tekstschrijver Charles Aznavour (1924-2018) in de Koppelkerk in Bredevoort. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige chansons d’amour, waarvan waarschijnlijk ‘La bohème’ en ‘She’ de bekendste zijn.

Tekst gaat verder onder de foto.

Aznavour mon amour - Britta Maria

In het theaterconcert worden de muziek en het leven van Charles Aznavour gevierd. Aznavour, kind van Armeense immigranten, werd gezien als een van de grootste zangers van Frankrijk. Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (Chansons van Schoonheid en Troost), begeleid door pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en Simone Sou op drums/percussie.

Van underdog tot icoon

Uiteraard staan de prachtige chansons van Aznavour op het programma. Maar tussendoor vertelt Britta Maria ook over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. De Fransen vonden hem te klein, te lelijk en geen mooie stem hebben. Onder de hoede van Edith Piaf, met wie hij op tournee ging en acht jaar bij in huis woonde, leerde hij alle kneepjes van het vak. De avond is ook een ode aan zijn schrijftalent (hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf), zijn volharding en zijn uiteindelijke triomf.

Liefdesliedjes

In de loop van zijn carrière heeft Aznavour 180 miljoen platen verkocht. Hij heeft opgetreden in Carnegie Hall en andere belangrijke zalen in de wereld. Meer dan honderd albums bracht hij uit en hij speelde in zestig films. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven waarvoor hij veelal zelf de muziek componeerde. Bijna al zijn liederen gaan over de liefde, waarvan La Bohème, She en Non je n’ai rien oublié waarschijnlijk de bekendste is.

Tekst gaat verder onder de video.

Aznavour mon amour 1

Mede mogelijk gemaakt door

Het programma 'Staat van de Liefde' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten, het Letterenfonds, het Lirafonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende Bredevoortse sponsors: The English Bookshop, De Heerlyckheid, Twee Bruggen en goudsmid Elcerlyck.

De komende evenementen in het programma 'Staat van de macht'

There are no upcoming events.

Wanneer?

Datum:
3 september 2022
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15 (excl. ticketkosten)
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken