Concert: Aznavour mon amour

Op zaterdag 3 september brengt zangeres Britta Maria met haar driekoppige band een ode aan de bekende Franse chansonnier, componist en tekstschrijver Charles Aznavour (1924-2018) in de Koppelkerk in Bredevoort. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige chansons d’amour, waarvan waarschijnlijk ‘La bohème’ en ‘She’ de bekendste zijn.

Aznavour mon amour - Britta Maria

In het theaterconcert worden de muziek en het leven van Charles Aznavour gevierd. Aznavour, kind van Armeense immigranten, werd gezien als een van de grootste zangers van Frankrijk. Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (Chansons van Schoonheid en Troost), begeleid door pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en Simone Sou op drums/percussie.

Van underdog tot icoon

Uiteraard staan de prachtige chansons van Aznavour op het programma. Maar tussendoor vertelt Britta Maria ook over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. De Fransen vonden hem te klein, te lelijk en geen mooie stem hebben. Onder de hoede van Edith Piaf, met wie hij op tournee ging en acht jaar bij in huis woonde, leerde hij alle kneepjes van het vak. De avond is ook een ode aan zijn schrijftalent (hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf), zijn volharding en zijn uiteindelijke triomf.

Liefdesliedjes

In de loop van zijn carrière heeft Aznavour 180 miljoen platen verkocht. Hij heeft opgetreden in Carnegie Hall en andere belangrijke zalen in de wereld. Meer dan honderd albums bracht hij uit en hij speelde in zestig films. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven waarvoor hij veelal zelf de muziek componeerde. Bijna al zijn liederen gaan over de liefde, waarvan La Bohème, She en Non je n’ai rien oublié waarschijnlijk de bekendste is.

Tekst gaat verder onder de video.

Aznavour mon amour 1

Mede mogelijk gemaakt door

Het programma 'Staat van de Liefde' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten, het Letterenfonds, het Lirafonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende Bredevoortse sponsors: The English Bookshop, De Heerlyckheid, Twee Bruggen en goudsmid Elcerlyck.

De overige evenementen in het programma 'De staat van de liefde'

Expositie: Pop Up De Taal van de liefde

29 jul @ 11:00 - 11 sep @ 17:00

Volop kunstenaars in diverse genres en stijlen: vanaf 29 juli verandert de bovenzaal van de Koppelkerk in een tijdelijke Pop Up museum van de liefde. Uit een veelvoud aan inzendingen selecteert de Koppelkerk zo’n 40 werken die te zien zijn in de tentoonstelling 'De taal van de liefde'.

Liefdeslezing: Frank Meester

19 aug @ 20:00 - 22:00

Op vrijdagavond 19 augustus komt Frank Meester naar de Koppelkerk voor een lezing over de huidige staat van de liefde. Frank Meester is filosoof, schrijft voor Filosofie Magazine, de Volkskrant en geeft les bij The School of Life in Amsterdam.

Cursus: Argentijnse tango (3 lessen)

21 aug @ 19:30 - 4 sep @ 21:30

De Argentijnse tango is de ultieme dans van de liefde. Net als bij de liefde, draait de tango niet om vaste regels, maar vooral om het gevoelsmatig en lichamelijk aanvoelen van de ander. Op drie achtereenvolgende zondagavonden vanaf 21 augustus geeft internationale tangodanseres en -docent Lizelot de Stiger samen met haar danspartner Jillis de Winter in de Koppelkerk in Bredevoort een basiscursus in Argentijnse tango. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Theater: Hij en Zij komen op in een bootje

25 aug @ 20:00 - 22:00

Van 25 tot en met 28 augustus wordt de voorstelling ‘Hij en Zij komen op in een bootje’ opnieuw gespeeld op de Grote Gracht in Bredevoort. Vorig jaar al te zien en in een mum van tijd uitverkocht. Een nieuwe kans om dit juweeltje te aanschouwen en te beleven.

Kenniscafé: Stine Jensen over zelfliefde

2 sep @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 2 september komt Stine Jensen naar de Koppelkerk in Bredevoort voor een interactieve lezing over zelfliefde. Deze nazomer wordt in Bredevoort met een breed cultureel programma 'De staat van de liefde' nader onderzocht vanuit allerlei disciplines. Ook het actief deelnemen aan deze lezing is hier onderdeel van.

Concert: Aznavour mon amour

3 sep @ 20:30 - 22:30

3 september 2022
Zaal open:
€ 15 (excl. ticketkosten)

Kerkzaal