Laden Evenementen

Kenniscafé: Stine Jensen over zelfliefde

  • Dit event is voorbij.

Op vrijdag 2 september komt Stine Jensen naar de Koppelkerk in Bredevoort voor een interactieve lezing over zelfliefde. Deze nazomer wordt in Bredevoort met een breed cultureel programma ‘De staat van de liefde’ nader onderzocht vanuit allerlei disciplines. Ook het actief deelnemen aan deze lezing is hier onderdeel van.

Tekst gaat verder onder de foto.

Stine Jensen. (c) Stef Nagel

Stine Jensen is naast filosoof, schrijver programmamaker ook yoga-docent. Ze is bekend van verschillende televisieprogramma’s zoals ‘Dus ik ben’ (Omroep Human). Maar ook deed ze mee aan ‘Wie is de mol?’ en is ze een graag geziene gast in verschillende talkshows. Jensen schreef verschillende boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, emoties en identiteit en ook verschillende kinderboeken. In 2015 werd haar boek ‘Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit’, genomineerd voor beste spirituele boek.

Verbinding maken met jezelf en de ander

In de interactieve lezing zal Jensen dieper ingaan op de betekenis en herkomst van zelfliefde. Maar de avond is vooral gericht op ervaren en onderzoeken. Op praktische wijze onderzoekt de deelnemer de verbinding met zichzelf, en met de ander. Aandacht zal hier voor het sleutelbegrip vormen.

Breed liefdesprogramma in Bredevoort

De lezing is onderdeel van het project ‘De staat van de liefde’ waarin culturele vrijplaats de Koppelkerk samen met Dorst Theater deze nazomer met een breed cultureel programma stilstaat hoe de liefde in de loop der tijd is veranderd. We zijn zelfstandiger en onafhankelijker van elkaar dan ooit door economische vooruitgang, vrouwenemancipatie, ontkerkelijking en technologie, maar wat zijn daarvan de gevolgen voor de liefde?

Stine Jensen over zelfliefde 1

Mede mogelijk gemaakt door

Het programma 'Staat van de Liefde' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten, het Letterenfonds, het Lirafonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende Bredevoortse sponsors: The English Bookshop, De Heerlyckheid, Twee Bruggen en goudsmid Elcerlyck.

De komende evenementen in het programma 'Staat van de macht'

There are no upcoming events.

Wanneer?

Datum:
2 september 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 12.50 (excl. ticketkosten)
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken