Laden Evenementen

Theater: Hij en Zij komen op in een bootje

  • Dit event is voorbij.

Van 25 tot en met 28 augustus wordt de voorstelling ‘Hij en Zij komen op in een bootje’ opnieuw gespeeld op de Grote Gracht in Bredevoort. Vorig jaar al te zien en in een mum van tijd uitverkocht. Een nieuwe kans om dit juweeltje te aanschouwen en te beleven.

Tekst gaat verder onder de foto.

Hij Zij komen op in een bootje. Foto PR

Liefdesrelaties kennen heden ten dage een nogal romantische inslag: je ontmoet die ene persoon en gaat lang en gelukkig leven tot de dood jullie scheidt. Toch lopen veel relaties stuk en lijkt het maken van een duurzame verbinding moeilijk

De voorstelling

‘Hij en zij komen op in een bootje’ is een lichtvoetige locatievoorstelling over een serieus en voor veel mensen herkenbaar onderwerp: de liefdesrelatie. Weten we in welk bootje we precies stappen als we met elkaar besluiten te zijn? Is dit bootje gevuld met oude gewoontes en patronen die generaties lang golden of kunnen we die ook voor onszelf opnieuw vormgeven? En wat als we dat vergeten? Als we er na 35 jaar samenzijn achter komen dat we de ander eigenlijk helemaal niet echt kennen?

De makers van Dorst

Renske van Dijk schreef afgelopen maanden een herziene versie van het stuk dat in 2021 op de Gracht in Bredevoort in première ging. Merel Spikker regisseerde Arletta Albers en Pieter van Dijk in deze aangrijpende ‘pas de deux’.

ZIJ      Joep?
HIJ     Ja, Koosje?
ZIJ     Kijk eens naar mij alsof je me nog nooit hebt gezien.
HIJ    Alsof wat?!

Praktische informatie

De voorstellingen vinden plaats op de Grote Gracht in Bredevoort op donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.00 uur; op zondag om 15.30 uur. Men verzamelt bij Hotel De Heerlyckheid in Bredevoort. Men verzamelt bij Hotel De Heerlyckheid aan ’t Zand in Bredevoort (Route). Vandaar loopt men onder begeleiding naar de speellocatie. Het meebrengen van warme kleren, een regenponcho en een kussentje wordt aanbevolen.

Breed liefdesprogramma in Bredevoort

De voorstellingen zijn een onderdeel van het project ‘De staat van de liefde’ waarin culturele vrijplaats de Koppelkerk samen met Dorst Theater deze nazomer met een breed cultureel programma stilstaat hoe de liefde in de loop der tijd is veranderd. We zijn zelfstandiger en onafhankelijker van elkaar dan ooit door economische vooruitgang, vrouwenemancipatie, ontkerkelijking en technologie, maar wat zijn daarvan de gevolgen voor de liefde?

Hij en Zij komen op in een bootje 1

Mede mogelijk gemaakt door

Het programma 'Staat van de Liefde' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten, het Letterenfonds, het Lirafonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende Bredevoortse sponsors: The English Bookshop, De Heerlyckheid, Twee Bruggen en goudsmid Elcerlyck.

De komende evenementen in het programma 'Staat van de macht'

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Wanneer?

Datum:
25 augustus 2022 t/m 28 augustus 2022
Entree:
€ 15 solo of € 25,- voor een duo (excl. ticketkosten)
 

Waar?

Koppelkerk
Grote Gracht in Bredevoort
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken