Theater: Hij en Zij komen op in een bootje

Van 25 tot en met 28 augustus wordt de voorstelling ‘Hij en Zij komen op in een bootje’ opnieuw gespeeld op de Grote Gracht in Bredevoort. Vorig jaar al te zien en in een mum van tijd uitverkocht. Een nieuwe kans om dit juweeltje te aanschouwen en te beleven.

Hij Zij komen op in een bootje. Foto PR

Liefdesrelaties kennen heden ten dage een nogal romantische inslag: je ontmoet die ene persoon en gaat lang en gelukkig leven tot de dood jullie scheidt. Toch lopen veel relaties stuk en lijkt het maken van een duurzame verbinding moeilijk

De voorstelling

‘Hij en zij komen op in een bootje’ is een lichtvoetige locatievoorstelling over een serieus en voor veel mensen herkenbaar onderwerp: de liefdesrelatie. Weten we in welk bootje we precies stappen als we met elkaar besluiten te zijn? Is dit bootje gevuld met oude gewoontes en patronen die generaties lang golden of kunnen we die ook voor onszelf opnieuw vormgeven? En wat als we dat vergeten? Als we er na 35 jaar samenzijn achter komen dat we de ander eigenlijk helemaal niet echt kennen?

De makers van Dorst

Renske van Dijk schreef afgelopen maanden een herziene versie van het stuk dat in 2021 op de Gracht in Bredevoort in première ging. Merel Spikker regisseerde Arletta Albers en Pieter van Dijk in deze aangrijpende ‘pas de deux’.

ZIJ      Joep?
HIJ     Ja, Koosje?
ZIJ     Kijk eens naar mij alsof je me nog nooit hebt gezien.
HIJ    Alsof wat?!

Praktische informatie

Men verzamelt vanaf 19.15 uur bij Hotel De Heerlyckheid aan ’t Zand in Bredevoort (Route). Vandaar loopt men om 19.45 uur naar de speellocatie. Het meebrengen van warme kleren, een regenponcho en een kussentje wordt aanbevolen.

Breed liefdesprogramma in Bredevoort

De voorstellingen zijn een onderdeel van het project ‘De staat van de liefde’ waarin culturele vrijplaats de Koppelkerk samen met Dorst Theater deze nazomer met een breed cultureel programma stilstaat hoe de liefde in de loop der tijd is veranderd. We zijn zelfstandiger en onafhankelijker van elkaar dan ooit door economische vooruitgang, vrouwenemancipatie, ontkerkelijking en technologie, maar wat zijn daarvan de gevolgen voor de liefde?

Hij en Zij komen op in een bootje 1

Mede mogelijk gemaakt door

Het programma 'Staat van de Liefde' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten, het Letterenfonds, het Lirafonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende Bredevoortse sponsors: The English Bookshop, De Heerlyckheid, Twee Bruggen en goudsmid Elcerlyck.

De overige evenementen in het programma 'De staat van de liefde'

Expositie: Pop Up De Taal van de liefde

29 jul @ 11:00 - 11 sep @ 17:00

Volop kunstenaars in diverse genres en stijlen: vanaf 29 juli verandert de bovenzaal van de Koppelkerk in een tijdelijke Pop Up museum van de liefde. Uit een veelvoud aan inzendingen selecteert de Koppelkerk zo’n 40 werken die te zien zijn in de tentoonstelling 'De taal van de liefde'.

Liefdeslezing: Frank Meester

19 aug @ 20:00 - 22:00

Op vrijdagavond 19 augustus komt Frank Meester naar de Koppelkerk voor een lezing over de huidige staat van de liefde. Frank Meester is filosoof, schrijft voor Filosofie Magazine, de Volkskrant en geeft les bij The School of Life in Amsterdam.

Cursus: Argentijnse tango (3 lessen)

21 aug @ 19:30 - 4 sep @ 21:30

De Argentijnse tango is de ultieme dans van de liefde. Net als bij de liefde, draait de tango niet om vaste regels, maar vooral om het gevoelsmatig en lichamelijk aanvoelen van de ander. Op drie achtereenvolgende zondagavonden vanaf 21 augustus geeft internationale tangodanseres en -docent Lizelot de Stiger samen met haar danspartner Jillis de Winter in de Koppelkerk in Bredevoort een basiscursus in Argentijnse tango. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Kenniscafé: Stine Jensen over zelfliefde

2 sep @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 2 september komt Stine Jensen naar de Koppelkerk in Bredevoort voor een interactieve lezing over zelfliefde. Deze nazomer wordt in Bredevoort met een breed cultureel programma 'De staat van de liefde' nader onderzocht vanuit allerlei disciplines. Ook het actief deelnemen aan deze lezing is hier onderdeel van.

Concert: Aznavour mon amour

3 sep @ 20:30 - 22:30

Op zaterdag 3 september brengt zangeres Britta Maria met haar driekoppige band een ode aan de bekende Franse chansonnier, componist en tekstschrijver Charles Aznavour (1924-2018) in de Koppelkerk in Bredevoort. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige chansons d’amour, waarvan waarschijnlijk ‘La bohème’ en ‘She’ de bekendste zijn.

25 augustus 2022
€ 15 solo of € 25,- voor een duo (excl. ticketkosten)

Grote Gracht in Bredevoort