Laden Evenementen

Workshop: Bouwen met hout

  • Dit event is voorbij.

Geometrische sculpturen

Zondagmiddag 21 augustus vindt de derde van de vier workshops plaats. Deze workshop staat in het teken van ‘Bouwen met hout’.

Geïnspireerd op het werk van kunstenaar Truus Wilmink gaan de kinderen aan de slag met hout om hiermee een eigen kunstwerk te maken.

In de jaren ’80 was Truus Wilmink (1943) voorzitter van de Stichting Vrouwen in de Beeldende Kunst (SVBK). De gedachte was dat door de krachten te bundelen, de zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars vergroot zou worden, en men zo de kwaliteit van het werk kon laten zien.

 

Tekst gaat verder onder de foto.
Truus Wilmink - Sculpture
Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk op een viertal zondagen workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een thema centraal uit de tentoonstelling ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. In de tentoonstelling is het werk van vijftien kunstenaars te zien: van schilderijen tot foto’s en van sculpturen tot metershoge tekeningen. De workshop kost € 5,- per kind en duurt zo’n 90 minuten. Er is plaats voor acht kinderen. Het reserveren van een plek is noodzakelijk. De workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie. De workshop wordt gegeven door Janneke Wikkerink in de Koppelkerk. Ouders, opa’s en oma’s en andere begeleiders zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee op ons terras of in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

Wanneer?

Datum:
21 augustus 2022
Tijd:
13:30 - 15:00
Entree:
€ 5 incl. glas ranja
 

Waar?

Koppelkerk
Souterrain (entree via hoofd-ingang)
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken