Laden Evenementen

Cursus: Argentijnse tango (3 lessen)

De Argentijnse tango is de ultieme dans van de liefde. Net als bij de liefde, draait de tango niet om vaste regels, maar vooral om het gevoelsmatig en lichamelijk aanvoelen van de ander. Op drie achtereenvolgende zondagavonden vanaf 21 augustus geeft internationale tangodanseres en -docent Lizelot de Stigter samen met haar danspartner Jillis de Winter in de Koppelkerk in Bredevoort een basiscursus in Argentijnse tango. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Argentijnse Tango Lizelot de Stigter - foto: Mohan Dehne

In drie avonden wordt de essentie verkend van de Argentijnse tango. De tango is een pad van dualiteit naar eenheid, van afzondering naar verbinding. De dans is een voortdurende wisselwerking van leiden en volgen. De leider in de tango geeft of spreekt, en de volger ontvangt of luistert. De volger is responsief en geeft terug, en de leider oogst wat hij heeft gezaaid. Beiden zijn dus zowel scheppend als ontvangend, maar ieder vanuit de eigen pool. Spelend en ontdekkend worden de universele vrouwelijke en mannelijke principes verkend.

Lichaamsbewustzijn, verbinding en communicatie

De driedelige cursus is geschikt voor alle niveaus: van absolute beginners tot gevorderden. Men kan zich als paar aanmelden (zowel man-vrouw als vrouw-vrouw etc.), maar ook alleen. In dat laatste geval wordt gezocht naar een danspartner. Omdat de tango een levende dans is die steeds weer andere vormen aan kan nemen, is de cursus gericht op de bewegingsprincipes die ten grondslag liggen aan het creatieve samenspel. Thema’s zijn: lichaamsbewustzijn, houding, sensitiviteit, eenvoud en helderheid, sensualiteit, verbinding, communicatie.

Lizelot de Stigter

Lizelot de Stigter

Tangodanseres en docent

Lizelot de Stigter is opgeleid als balletdanseres, heeft een internationale carrière gehad als tangodanseres en docent, en heeft zich verder gespecialiseerd in bezieling en belichaming. Al op jonge leeftijd herkende ze zich in de Soefi’s en werd dit haar spirituele pad. Lizelot geeft naast haar groepslessen en workshops, ook individuele sessies o.a. voor innerlijk leiderschap, spirituele bewustwording, aarding (voor bijvoorbeeld hoog sensitieve kinderen), en zelfrealisatie.

Breed liefdesprogramma in Bredevoort

De cursus Argentijnse tango vindt plaats op zondagavond 21 augustus, 28 augustus en 4 september vanaf 19.30 uur in de Koppelkerk in Bredevoort. De kosten voor de driedelige cursus bedragen € 90,- voor een duo, of € 45,- solo (excl. ticketkosten).

De cursus is onderdeel van het project ‘De staat van de liefde’ waarin culturele vrijplaats de Koppelkerk samen met Dorst Theater deze nazomer met een breed cultureel programma stilstaat hoe de liefde in de loop der tijd is veranderd. We zijn zelfstandiger en onafhankelijker van elkaar dan ooit door economische vooruitgang, vrouwenemancipatie, ontkerkelijking en technologie, maar wat zijn daarvan de gevolgen voor de liefde?

Argentijnse tango (3 lessen) 1

Mede mogelijk gemaakt door

Het programma 'Staat van de Liefde' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten, het Letterenfonds, het Lirafonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende Bredevoortse sponsors: The English Bookshop, De Heerlyckheid, Twee Bruggen en goudsmid Elcerlyck.

De overige evenementen in het programma 'De staat van de liefde'

  Expositie: Pop Up De Taal van de liefde

  29 jul @ 11:00 - 11 sep @ 17:00

  Volop kunstenaars in diverse genres en stijlen: vanaf 29 juli verandert de bovenzaal van de Koppelkerk in een tijdelijke Pop Up museum van de liefde. Uit een veelvoud aan inzendingen selecteert de Koppelkerk zo’n 40 werken die te zien zijn in de tentoonstelling 'De taal van de liefde'.

  Liefdeslezing: Frank Meester

  19 aug @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdagavond 19 augustus komt Frank Meester naar de Koppelkerk voor een lezing over de huidige staat van de liefde. Frank Meester is filosoof, schrijft voor Filosofie Magazine, de Volkskrant en geeft les bij The School of Life in Amsterdam.

  Theater: Hij en Zij komen op in een bootje

  25 aug @ 20:00 - 22:00

  Van 25 tot en met 28 augustus wordt de voorstelling ‘Hij en Zij komen op in een bootje’ opnieuw gespeeld op de Grote Gracht in Bredevoort. Vorig jaar al te zien en in een mum van tijd uitverkocht. Een nieuwe kans om dit juweeltje te aanschouwen en te beleven.

  Kenniscafé: Stine Jensen over zelfliefde

  2 sep @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 2 september komt Stine Jensen naar de Koppelkerk in Bredevoort voor een interactieve lezing over zelfliefde. Deze nazomer wordt in Bredevoort met een breed cultureel programma 'De staat van de liefde' nader onderzocht vanuit allerlei disciplines. Ook het actief deelnemen aan deze lezing is hier onderdeel van.

  Concert: Aznavour mon amour

  3 sep @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 3 september brengt zangeres Britta Maria met haar driekoppige band een ode aan de bekende Franse chansonnier, componist en tekstschrijver Charles Aznavour (1924-2018) in de Koppelkerk in Bredevoort. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige chansons d’amour, waarvan waarschijnlijk ‘La bohème’ en ‘She’ de bekendste zijn.

Wanneer?

Datum:
21 augustus 2022 t/m 4 september 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Zaal open:
19:00 uur
Entree:
€ 45 solo, of € 90,- voor een duo (excl. ticketkosten) voor de driedelige cursus
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken