Expositie: Pop Up De Taal van de liefde

Vroeger stuurden we elkaar liefdesbrieven, nu sturen we elkaar appjes en selfies. Vroeger kwam je de liefde tegen in de kroeg, nu vinden we de liefde via apps als Tinder. De taal van de liefde is veranderd. Hoe ziet de liefde er nu uit? Hoe laat je je liefde aan de ander blijken en toon je liefde aan jezelf? Vanaf 29 juli laten zeventien kunstenaars met hun werk de staat van de liefde zien in het Pop Up Museum van de liefde in de bovenzaal van de Koppelkerk.

Pop Up

Waar de bovenzaal van de Koppelkerk normaal gesproken het werk van één of twee kunstenaars uitlicht, kiest de culturele vrijplaats er deze zomer voor om een breed spectrum aan disciplines en stijlen te laten zien. Kunstenaars uit alle disciplines zijn uitgenodigd om werk in te sturen met het thema de liefde.

Uit een veelvoud aan inzendingen heeft de kunstcommissie van de Koppelkerk zo’n 40 werken geselecteerd. Van textielkunst van Astrid Polman tot videokunst van Tatum Kempers en van geëngageerde foto’s van Mignon Nusteling tot een sculptuur van Daan de Leeuw.

De pop up tentoonstelling is onderdeel van het project ‘De staat van de liefde’ van culturele vrijplaats de Koppelkerk en Dorst Theater. In een breed cultureel programma wordt in Bredevoort onderzocht hoe de liefde in de loop der tijd is veranderd. We zijn zelfstandiger en onafhankelijker van elkaar dan ooit na de pijlsnelle ontwikkelingen en vooruitgang in de vorige eeuw, maar wat zijn daarvan de gevolgen voor de liefde?

Aanmelden voor de overige liefdesprogramma’s – theater, concert, workshop, tango en lezing? Kijk op de agenda voor alle data.

Gelijktijdig met de expositie ‘De taal van de liefde’ is in de kerkzaal van de Koppelkerk de expositie ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’ te zien. Bezoek aan de Koppelkerk bedraagt € 6,-, hier is een kop koffie of thee inbegrepen.

De overige evenementen in het programma 'De staat van de liefde'

Liefdeslezing: Frank Meester

19 aug @ 20:00 - 22:00

Op vrijdagavond 19 augustus komt Frank Meester naar de Koppelkerk voor een lezing over de huidige staat van de liefde. Frank Meester is filosoof, schrijft voor Filosofie Magazine, de Volkskrant en geeft les bij The School of Life in Amsterdam.

Cursus: Argentijnse tango (3 lessen)

21 aug @ 19:30 - 4 sep @ 21:30

De Argentijnse tango is de ultieme dans van de liefde. Net als bij de liefde, draait de tango niet om vaste regels, maar vooral om het gevoelsmatig en lichamelijk aanvoelen van de ander. Op drie achtereenvolgende zondagavonden vanaf 21 augustus geeft internationale tangodanseres en -docent Lizelot de Stiger samen met haar danspartner Jillis de Winter in de Koppelkerk in Bredevoort een basiscursus in Argentijnse tango. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Theater: Hij en Zij komen op in een bootje

25 aug @ 20:00 - 22:00

Van 25 tot en met 28 augustus wordt de voorstelling ‘Hij en Zij komen op in een bootje’ opnieuw gespeeld op de Grote Gracht in Bredevoort. Vorig jaar al te zien en in een mum van tijd uitverkocht. Een nieuwe kans om dit juweeltje te aanschouwen en te beleven.

Kenniscafé: Stine Jensen over zelfliefde

2 sep @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 2 september komt Stine Jensen naar de Koppelkerk in Bredevoort voor een interactieve lezing over zelfliefde. Deze nazomer wordt in Bredevoort met een breed cultureel programma 'De staat van de liefde' nader onderzocht vanuit allerlei disciplines. Ook het actief deelnemen aan deze lezing is hier onderdeel van.

Concert: Aznavour mon amour

3 sep @ 20:30 - 22:30

Op zaterdag 3 september brengt zangeres Britta Maria met haar driekoppige band een ode aan de bekende Franse chansonnier, componist en tekstschrijver Charles Aznavour (1924-2018) in de Koppelkerk in Bredevoort. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige chansons d’amour, waarvan waarschijnlijk ‘La bohème’ en ‘She’ de bekendste zijn.

Pop Up De Taal van de liefde 1

Mede mogelijk gemaakt door

Het programma 'Staat van de Liefde' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten, het Letterenfonds, het Lirafonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende Bredevoortse sponsors: The English Bookshop, De Heerlyckheid, Twee Bruggen en goudsmid Elcerlyck.

29 juli 2022 t/m 11 september 2022
Openingstijden: