Laden Evenementen

Expositie: Françoise Martens

  • Dit event is voorbij.
Vanaf 17 juni is de serie schilderijen ‘Homeward Bound’ van kunstenaar Françoise Martens te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. De serie is ontstaan naar aanleiding van haar verhuizing van het westen naar het oosten van Nederland.
Tekst gaat verder onder de foto.
Françoise Martens Hofman

Homeward Bound

Hoewel het wennen was aan deze plek, heeft Martens haar nieuwe eigen plek gevonden in de Achterhoek. Het is op vele vlakken een totaal andere omgeving. Het diepgaande proces van wennen zette haar aan tot het schilderen van de serie ‘Homeward Bound’, naar de bekende song van Simon & Garfunkel. Elk werk draagt deze titel, omdat elk werk met een verschillende beeldtaal en verschillende gevoelsuitdrukking toch een verhaalt vertelt over een en hetzelfde inhoudelijke proces.

De Achterhoek

Het Achterhoekse landschap is de inspirerende bron voor deze op naturalistische wijze vormgegeven serie werken. Martens maakt in dat landschap zelf foto’s die zij gebruikt als basis voor de uitwerking van haar schilderijen.

In elk werk bevindt zich een huis, waar men eerst goed naar moet zoeken voordat men het vindt. De weg ernaar toe blijkt niet altijd even makkelijk of duidelijk te zijn.

De context van deze werken is verbonden aan de wereldwijde actuele situatie van het loskomen van huis en haard en de daaruit voortvloeiende noodzaak tot vinden van een nieuw huis, een huis dat je je thuis kan noemen.

Françoise Martens

Françoise Martens

Françoise Martens studeerde Illustration Design,  Art History, Fashion Design en Textile Design aan de kunstacademie in Den Haag. Na haar diploma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is zij zich gaan richten op het ontwikkelen en uitvoeren van projecten voor verstandelijk beperkten, jongeren met gedragsproblemen, lichamelijk beperkten en psychiatrische patiënten. Later heeft Martens de opleiding Fine Arts in Den Haag gevolgd in de specialisaties Tekenen, Schilderen en Houtdruk.

Wanneer?

Datum:
17 juni 2022 t/m 24 juli 2022
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 incl. kop koffie/thee
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken