Laden Evenementen

Expositie: Vrijheid, gelijkheid en eigenheid

  • Dit event is voorbij.

Van 27 mei tot en met 4 september toont de Koppelkerk in Bredevoort de expositie ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, waarin het werk wordt getoond van kunstenaars die buiten heersende rolpatronen durven te stappen. Ze zijn vrijgevochten van ongeschreven regels, verwachtingen en vooroordelen. Een expositie over zij die vechten voor de vrijheid of deze nemen alsof het de normaalste zaak is om te laten zien wie ze zijn en hoe zij de wereld zien en zelfs een stap verder gaan dan dat. Ze zijn rebels en tegendraads.

Rondleiding

Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt er een rondleiding aangeboden door de expositie in de kerkzaal om 14.00 uur en om 15.00 uur

Tekst gaat verder onder de foto.

Wies de Bles: K82018-A_Repro

Gendergelijkheid en maatschappijkritiek is een terugkerend thema in de expositie. Naast de expositie wordt er een breed nevenprogramma georganiseerd met lezingen van onder anderen Lale Gül en Splinter Chabot, debatten en theatervoorstellingen over de positie van de vrouw in de huidige tijd en de positie van de lhbtiq+ gemeenschap.

Gelijkheid

‘Do women have to be naked to get into the museum?’ Dat vroegen de Amerikaanse Guerrilla Girls in 1989 zich af toen bleek dat minder dan vijf procent van de kunstenaars in het museum vrouw was, maar het museum wel vol vrouwelijk naakt hing.

Het zou natuurlijk niet uit moeten maken of kunst gemaakt is door een man, vrouw of een andere sekse. Echter, het maatschappelijke speelveld is nog altijd niet gelijk. Met de exposite en het brede nevenprogramma vraagt de Koppelkerk daarom aandacht voor mensen die de moed hadden hun eigen weg te volgen, ondanks tegenwerkende patronen.

Nevenprogramma

There are no upcoming events.

Wanneer?

Datum:
27 mei 2022 t/m 4 september 2022
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 incl. kop koffie/thee
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken