Laden Evenementen

Expositie: Gunter Wagner

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Vergeten woorden, verzonken begrippen, traumatische plaatsen, utopische werelden wekken bij Gunter Wagner een vloed van associaties op. De objecten, sculpturen en installaties die hier intuïtief uit voortkomen zijn vanaf 29 april te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk.

Tekst gaat verder onder de foto.

Museum Kleve mit Frau

Mystieke objecten

Gunter Wagner verzamelt woorden, termen, symbolen en tekens tijdens het lezen van boeken, tijdens het luisteren naar gesprekken en tijdens zijn observaties. Woorden als ‘Wolkenkuckucksheim’ of ‘luilekkerland’ die in verschillende oude verhalen voorkomen, roepen bij hem associaties op. In zijn hoofd verbindt Wagner de woorden, utopische plekken en symbolen met elkaar, wat leidt tot nieuwe objecten.

De klank, de vreemdheid van het woord en de veelheid aan mogelijkheden vormen een inspiratiebron voor Gunter Wagner. Het raadselachtige en de manier hoe je het woord uitspreekt is voor hem van belang. Toch is niets hiervan letterlijk terug te zien in zijn objecten. Het mysterie moet volgens hem een mysterie blijven.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gunter Wagner

Gunter Wagner (1952) is opgeleid tot machinist en monteur. Na zijn opleiding scheepsbouwkunde volgde hij van 1978 tot 1982 de studie Visuelle Kommunikation und Kunst aan de academie in Kassel. Tegenwoordig woont en werkt hij in Kassel en Ulft

Wanneer?

Datum:
29 april 2022 t/m 12 juni 2022
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken