Concert: Van Ruller // Hogenhuis

Op zaterdag 26 maart 2022 treedt de gerenommeerde gitarist Jesse van Ruller met saxofonist Maarten Hogenhuis op in de Koppelkerk.

Jesse van Ruller en Maarten Hogenhuis. Foto-PR

Jesse van Ruller

Jesse van Ruller (1972) behoeft geen uitgebreide introductie. Zijn reputatie als een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie reikt wereldwijd en resulteerde in samenwerkingen met internationale artiesten als Seamus Blake, Roy Hargrove, Joe Lovano en Bill Stewart. Zijn intuitieve spel wordt gekenmerkt door een diep gevoel voor melodie en een grote mate van ritmische wendbaarheid.

Maarten Hogenhuis

Maarten Hogenhuis (1986) is een van de exponenten van een jonge generatie jazzmuzikanten. Hij maakt deel uit van de superjazz-formatie BRUUT!, leidt zijn eigen trio en kreeg in 2019 de North Sea Jazz Compositie Opdracht toegekend. Eerder maakte hij deel uit van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble van Reinier Baas en is hij een veelgevraagd sideman in verschillende genres.

Tekst gaat verder onder de video.

Over het duo

Die veelzijdigheid in genres is ook iets wat deze twee muzikanten aan elkaar bindt. Hoewel hun wortels in traditionele jazz liggen, hoor je in dit duo duidelijk dat hun invloeden niet ophouden bij Miles, Coltrane of Parker. Ze laten zich inspireren door artiesten als Sufjan Stevens, Andrew Bird, Grizzly Bear en Blake Mills. Het duo zoekt de dialoog in ritmiek en melodie en doorbreekt de traditionele rolverdeling van begeleider en solist. Hun repertoire bestaat uit eigen composities van beider hand.

Nieuwe plaat

De nieuwe plaat die deze avond gepresenteerd zal worden, bevat zowel akoestische als geproduceerde stukken, waarbij in het laatste geval saxofoon en gitaar in de breedste zin van het woord worden gebruikt.

26 maart 2022
€ 15 (excl. ticketkosten)
Zaal open:

Kerkzaal