Workshop: Wim Izaks

Wim Izaks 1

Wegens de aangescherpte coronamaatregelen gaat deze workshop helaas niet door.

Zondagmiddag 28 november vindt de workshop ‘Wim Izaks’ plaats in de Koppelkerk. De workshop staat in het teken van het expressionistische werk van kunstenaar Wim Izaks. Izaks, geboren in Eibergen, was een veelbelovend kunstenaar met een enorme drang om werk te maken. In iets meer dan een decennium heeft hij een enorm aantal schilderijen en ontelbare werken op papier, hout, foto’s, stukjes schilderdoek, klei en schuurpapier gemaakt.

Wim Izaks, Zonder titel, 1979

Geïnspireerd op het werk van Wim Izaks gaan de kinderen zelf een verhaal maken op schuurpapier. Impulsief, zonder na te denken, uitbundig worden er kleurrijke composities gemaakt. De workshop kost € 5,- per kind en duurt zo’n 60 minuten. Er is plaats voor acht kinderen en het reserveren van een plek is noodzakelijk.

De workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie.

Ouders, opa’s en oma’s zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

Expositie: Insider Art

15 okt @ 11:00 - 19 dec @ 17:00

Van 15 oktober tot en met 19 december staat de gehele programmering van de Koppelkerk in Bredevoort, in het teken van Outsider Art. Outsider kunstenaars hebben over het algemeen geen kunstopleiding genoten, houden zich vaak op buiten de mainstream kaders, en kamp(t)en vaak met psychische problematiek. Er is werk te zien van 12 zogenaamde ‘outsiders’, waaronder Anton Heyboer (1924-2005), Wim Izaks (1950-1989), Maurits Sterkenburg, Lionel Plak, Yair Aa, Sijtse Keur en Nol Vonk.

Expositie: Wim Izaks

5 nov @ 11:00 - 19 dec @ 17:00

Een veelbelovend kunstenaar was hij: Wim Izaks (Eibergen 1950 – Enschede 1989). Zijn werk werd aangekocht door landelijke musea als het Stedelijk Museum Amsterdam en het Groninger Museum. Bijna verrees in de oude Tricotfabriek in Winterswijk een eigen museum voor hem. Helaas sneed de financiële crisis die plannen de pas…

28 november 2021