Laden Evenementen

Leesclub: ‘In verwarde staat’ van Karlijn Roex

  • Dit event is voorbij.

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de twaalfde leesclub op zondagavond 14 november staat het boek ‘In verwarde staat’ van socioloog en ervaringsdeskundige Karlijn Roex op het programma.

Tekst gaat verder onder de foto.

On verwarde staat - Karlijn Roex

Verwarde personen

De samenleving krijgt steeds meer te maken met gevaarlijk geachte ‘verwarde personen’. Is de samenleving nog wel veilig, zijn burgers terecht bezorgd? Karlijn Roex, een jonge sociologe die zelf verward is genoemd, draait de vraag om. Zijn het niet juist de verwarde personen die zich steeds onveiliger voelen, door stigmatiserende krantenkoppen, dreigende opsluiting en de dwingende verwachting normaal te doen? ‘Verward? Dat is bangmakerij van de normalen,’ aldus Karlijn Roex.

Een diagnose van onze samenleving

In het boek diagnosticeert de auteur niet de verwarde persoon, maar de samenleving die dit begrip in het leven heeft geroepen. Met een meeslepende analyse van het ‘verwarde-personendebat’ laat Karlijn Roex verhalen spreken die gewoonlijk geen gehoor vinden en concludeert dat het begrip verwarde persoon gevaarlijker is dan datgene waar het naar verwijst.

Verward? Dat is bangmakerij van de normalen.

Karlijn Roex

Praktische informatie

De leesclub vindt plaats in het Boekencafé van de Koppelkerk op zondagavond 14 november. Onder leiding van een roulerende gespreksleider, deelt iedere deelnemer zijn gedachten bij thema’s en passages uit het boek vanuit zijn of haar eigen perspectief en oordeel. Aan de deelnemers wordt gevraagd om die thema’s en passages te noteren die zij willen bespreken en deze mee te brengen naar de leesclub. Er is plaats voor maximaal tien deelnemers.

Tip

Koop het boek bij uw lokale boekhandel!

    Kenniscafé: Dirk De Wachter

    18 aug 2023 - 31 dec 2024

    In het dagelijks leven staat De Wachter mensen bij in de moeilijke situaties in het leven, maar nu trof het noodlot hemzelf: kanker. Tijdens zijn ziekbed onderzocht De Wachter hoe hij in confrontatie met de levensbedreigende ziekte troost vond.

Wanneer?

Datum:
14 november 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Zaal open:
19:00 uur
Entree:
Gratis maar een vrije gift is heel welkom
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken