Laden Evenementen

Workshop: Kolozaïk – bijzondere wezens van wol

  • Dit event is voorbij.

Als onderdeel van het nevenprogramma van de tentoonstelling ‘Insider Art’ organiseert de Koppelkerk in de herfstvakantie een workshop voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshop staan de ‘Kolozaïk’ van kunstenaar Maurits Sterkenburg centraal. Deze en het werk van elf andere kunstenaars, die allen kamp(t)en met psychische problemen, zijn momenteel te zien in de Koppelkerk

Tekst gaat verder onder de foto.

Kolozaïk - Maurits Sterkenburg

Kolozaïk

Zondagmiddag 24 oktober vindt de workshop ‘Kolozaïk’ plaats. De workshop staat in het teken van textiel en de vrolijke poppen van kunstenaar Maurits Sterkenburg. Sterkenburg was als kind al in de weer met draadjes wol en knoopte van diverse kleuren draden bijzondere wezens. Tegenwoordig past hij diverse technieken toe om zijn kleurrijke poppen te maken, die hij ook wel ‘kolozaïk’ noemt: een kolos gekleurd als in een mozaïek, bestaande uit (acryl)wol.

Geïnspireerd op het werk van Maurits Sterkenburg gaan de kinderen zelf een figuur maken van wol. De workshop kost € 5,- per kind en duurt zo’n 75 minuten. Er is plaats voor acht kinderen en het reserveren van een plek is noodzakelijk.

De workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie.
Ouders, opa’s en oma’s zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee op ons terras of in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

    Kenniscafé: Dirk De Wachter

    18 aug 2023 - 31 dec 2024

    In het dagelijks leven staat De Wachter mensen bij in de moeilijke situaties in het leven, maar nu trof het noodlot hemzelf: kanker. Tijdens zijn ziekbed onderzocht De Wachter hoe hij in confrontatie met de levensbedreigende ziekte troost vond.

Wanneer?

Datum:
24 oktober 2021
Tijd:
13:30 - 15:00
Entree:
€ 5 incl. glas ranja
 

Waar?

Koppelkerk
Souterrain (entree via hoofd-ingang)
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken