Laden Evenementen

Boekenmarkt: Internationale Opruimingsboekenmarkt

  • Dit event is voorbij.

Zondag 17 oktober vindt de Internationale Opruimingsboekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Eén keer per jaar bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken tegen sterk gereduceerde tarieven aan.

Tekst gaat verder onder de foto.

Boekenmarkt Bredevoort - foto: Leo v.d. Linde

Naast de boekenmarkt is er deze zondag in de Koppelkerk de expositie ‘Insider Art’ te zien. Dertien Nederlandse Outsider kunstenaars – van Anton Heyboer tot Lionel Plak – tonen hun werk in diverse disciplines: schilderijen, etsen, textiele beelden en keramiek.

Tot Outsider Art wordt veelal kunst gerekend die buiten de mainstream valt: het is kunst van autodidacten, die door psychologische kwetsbaarheden in hun persoonlijk leven vaak buiten de reguliere maatschappij vallen. Het werk kenmerkt zich door zijn puurheid: het komt vaak rechtstreeks uit het hart.

Met de expositie ‘Insider Art’ en het brede nevenprogramma wil de Koppelkerk voor Outsider Art bouwen aan een plek binnenin – en niet buiten – de reguliere kunstwereld en psychische problematiek meer bespreekbaar maken.

Wanneer?

Datum:
17 oktober 2021
Tijd:
10:00 - 16:00
Entree:
Gratis
 

Waar?

Koppelkerk
Buitenterrein
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken