Laden Evenementen

Workshop: Lara Vos

  • Dit event is voorbij.

In de tentoonstelling Kunst | Ambacht in de Koppelkerk in Bredevoort exposeren momenteel acht kunstenaars die uitblinken in vakmanschap. Lara Vos (Hengelo, OV) is één van hen en toont unieke sculpturen van koper en zink. Op zondagmiddag 19 september geeft ze na een korte rondleiding een workshop waarin men op ambachtelijke wijze leert werken met koperdraad en koperplaat.

Tekst gaat verder onder de foto.

Sculptuur Lara Vos

Van Texas naar Hengelo

Na twee jaar aan de Design Academie in Eindhoven, bracht de liefde Lara Vos (Borne 1969) in Texas (USA). Daar behaalde ze haar Bachelor of Fine Arts aan de Midwestern State University. Ze kwam vervolgens terug naar Nederland en vestigde zich hier als professioneel kunstenaar. Regelmatig exposeert zij in galeries door heel Nederland.

Koper en zink verbonden met koperdraad

De beelden van Lara Vos zijn intrigerend en haar werkwijze is heel ongebruikelijk. Met grote precisie bewerkt ze koper en zink en naait deze met koperdraad tot object aan elkaar. Deze werkwijze maakt haar werk uniek. Ze werkt niet met soldeerverbindingen. Het werk ervaart ze vaak als meditatief: bepaalde handelingen moeten veel worden herhaald. Heerlijk vindt ze dat.

Dierenkoppen

Momenteel zijn dierenkoppen een centraal thema in Lara’s werk. De koppen zijn tegelijkertijd vrouwelijk en zacht, als mannelijk en stoer. Haar jaren in Texas laten zich duidelijk herkennen in haar werk.

Tekst gaat verder onder de video.

Over de workshop

Na een korte rondleiding en uitleg over haar sculpturen zal Lara de door haar ontwikkelde technieken gaan demonstreren. Hierna volgt de uitleg van de opdracht. Deze bestaat uit het vormen van koperdraad en koperplaat en deze met behulp van dun koperdraad op een ambachtelijke manier met elkaar verbinden. Een bezoek aan de expositie is bij de workshop inbegrepen.

Workshop Lara Vos
There are no upcoming events.

Wanneer?

Datum:
19 september 2021
Tijd:
13:30 - 15:30
Entree:
€ 20 incl. entree expositie
 

Waar?

Koppelkerk
Souterrain (entree via hoofd-ingang)
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken