Laden Evenementen

Theater: De Andersons – Een mooiere wereld

  • Dit event is voorbij.

Theatervoorstelling over Astrid Lindgren in de Koppelkerk

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. De nieuwe voorstelling ‘Een mooiere wereld’ van het Zweeds-Nederlandse muzikale duo De Andersons tourt momenteel door het land. Op zaterdag 18 september 2021 is de voorstelling te zien in de Koppelkerk in Bredevoort.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Andersons Een mooiere wereld - Fotograaf Corné van der Stelt

Astrid Lindgren: het leven is een spel

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.” Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?

Theaterconcert vol humor én existentiële vragen

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze oude vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen.

De Andersons

De Andersons zijn jonge ouders die op bezoek gaan bij Astrid Lindgren. Bij haar begint hun zoektocht naar dat wat écht waarde heeft. Theaterduo De Andersons wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Eerder maakten De Andersons een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor ‘Een mooiere wereld’ werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper, die recentelijk zijn zevende Zilveren Griffel won.

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper

Schrijver

Winnaar Zilveren Griffel

Wanneer?

Datum:
18 september 2021
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 15 vanaf, per persoon bij duo ticket.
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken