Laden Evenementen

Rondleiding: Mirjan Koldeweij

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Beeldhouwer Mirjan Koldeweij geeft zondag 15 augustus ieder uur een persoonlijke rondleiding door de expositie Kunst | Ambacht in de Koppelkerk in Bredevoort. In de rondleiding zal ze nader ingaan op de werken waarmee ze momenteel exposeert in de Koppelkerk, haar andere kunstprojecten en haar ambacht. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Beeldhouwr Mirjan Koldeweij

Reserveer uw tijdslot voor de expositie

Let op: kies de datum zondag 15 augustus!

 

Reserveer uw tijdslot voor de rondleiding

Deze rondleiding wordt alléén op zondag 15 augustus gegeven!

Kies hetzelfde tijdslot!

Verhalende objecten in hout en metaal

Aan het beeldend kunstenaarschap van Mirjan Koldeweij ligt beeldhouwen aan de basis, maar ook illustratieve vormgeving. Dit zie je terug in het karakter van haar objecten, waarin hout en metaal de hoofdrol spelen. De werken zijn op een speelse manier herkenbaar of nodigen uit tot verhalende interpretaties.

Less is more

Het leven in de Achterhoekse natuur is de voedingsbodem voor haar werk. Eenvoud is een belangrijke grondslag. Het werk typeert zich door de veelal organische vormen en de allesbepalende lijnen. Telkens is ze weer op zoek ik naar een goed evenwicht: niet te veel lijn, vorm en kleur. Ze streeft naar het minimale en schept een harmonie met de weinige en sobere materialen die ze met elkaar combineert.

Mirjan Koldeweij

Mirjan Koldeweij

Beeldhouwer

Koldeweij heeft de opleiding kort middelbaar beroepsonderwijs voor toegepaste vormgeving te Almelo gevolgd en de Academie voor Kunst en Industrie (richting beeldhouwen) te Enschede. Vanaf 1993 is zij werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar en exposeert regelmatig in diverse steden in Nederland. Ook is ze lid van de kunstadviescommissie van de gemeente Oost-Gelre.

There are no upcoming events.

Wanneer?

Datum:
15 augustus 2021
Tijd:
11:00 - 16:00
Entree:
Gratis alleen in combinatie met een geldig entree ticket.
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken