Workshop: Houtbewerken

• Dit event is voorbij.

Evenement Navigatie

Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk elke zondag van de maand augustus workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een ambacht centraal van de tentoonstelling Kunst | Ambacht, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. In deze tentoonstelling is het werk van acht kunstenaars te zien. Allen beoefenen een andere discipline: van houtbewerken tot sieraden maken en van wet plate fotografie tot fijnschilderen.

Ellen Richardson

Timmeren, zagen, schuren en boren

Zondagmiddag 1 augustus vindt de eerste van de vijf workshops plaats. Deze workshop staat in het teken van werken met hout. Net als kunstenaar Daan de Leeuw gaan de kinderen aan de slag met onder andere een zaag en hamer om van stukken hout een eigen kunstwerk te maken. De workshop kost € 5,- per kind en duurt zo’n 75 minuten. Er is plaats voor acht kinderen en het reserveren van een plek is noodzakelijk.

De workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie.

Ouders, opa’s en oma’s zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee op ons terras of in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

Expositie: Kunst | Ambacht

30 jul @ 11:00 - 3 okt @ 17:00

Acht kunstenaars, acht ambachten. Van houtbewerker tot goudsmid, van wet plate fotograaf tot fijnschilder, van etser tot keramist. Werk dat niet alleen gekenmerkt wordt door voortreffelijk vakmanschap, maar ook door persoonlijke expressie.

Workshop: Pinhole fotografie

8 aug @ 13:30 - 15:00

Workshop: Draadsculptuur

15 aug @ 13:30 - 15:00

Workshop: Schilderen

22 aug @ 13:30 - 15:00

Workshop: Druktechnieken

29 aug @ 13:30 - 15:00

Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk elke zondag van de maand augustus workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een ambacht centraal van de tentoonstelling Kunst | Ambacht, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. Deze workshop staat in het teken van werken met druktechnieken. Net als kunstenaars Béa Verheul en Wim van der Meij ga je aan de slag met onder andere inkt, rollers en papier om je eigen gedrukte kunstwerk te maken.

1 augustus 2021
€ 5 voor de workshop incl glas ranja, entree Koppelkerk € 6,- incl. kop koffie thee; t/m 18 jaar gratis entree

Souterrain (entree via hoofd-ingang)