Laden Evenementen

Expositie: Kunst | Ambacht

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Acht kunstenaars, acht ambachten. Van houtbewerker tot goudsmid, van wet plate fotograaf tot fijnschilder: in de expositie Kunst | Ambacht tonen acht kunstenaars in acht verschillende disciplines hun werk. Werk dat niet alleen gekenmerkt wordt door voortreffelijk vakmanschap, maar ook door persoonlijke expressie. De expositie is van 30 juli tot en met 3 oktober te zien in Bredevoort.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ode aan de Engelen - Daan de Leeuw

Kunst & ambacht

Hoe verhouden kunst en ambacht zich tot elkaar? In de Oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance werd de kunstenaar vooral gezien als ambachtsman die uitblonk in zijn vak door jarenlange oefening, toewijding en geduld. In de negentiende eeuw veranderde (het beeld van de) kunstenaar steeds meer in een schepper of genie, waarbij niet zozeer het vakmanschap en de technische perfectie, als wel de uitdrukking van het persoonlijke gevoelsleven centraal stond.

In de expositie Kunst | Ambacht wil de Koppelkerk laten zien dat kunst niet óf als voortreffelijk vakmanschap óf als persoonlijke expressie hoeft te worden begrepen, maar dat in bezield vakmanschap het technische kunnen en bezieling samenkomen.

Deelnemende kunstenaars

Het werk van acht kunstenaars, die allen uitblinken in acht verschillende ambachtelijke technieken, wordt getoond:

Demonstraties en rondleidingen

Tijdens de expositie zullen verschillende kunstenaars hun ambacht demonstreren of er meer over vertellen. Tweemaal daags biedt de Koppelkerk een uitgebreide (coronaproof) rondleiding aan door de expositie. Deze rondleiding is bij de entreeprijs inbegrepen.

There are no upcoming events.
Paul Wieggers

Wanneer?

Datum:
30 juli 2021 t/m 3 oktober 2021
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 inclusief kop koffie/thee
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken