Laden Evenementen

Artist Talk: Daan de Leeuw

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Op vrijdagavond 30 juli geeft kunstenaar Daan de Leeuw een lezing over zijn werk als houtbewerker, meubelmaker en kunstenaar. Daan heeft veel ervaring met hout en weet van elk stuk iets bijzonders te maken. Hij voedt het hout met zijn bezielde geest en vakmanschap en raakt daarin vaak een gevoelige snaar.

Tekst gaat verder onder de foto.

Daan de Leeuw. (c) Annemieke Mennink

Met andere ogen naar de natuur kijken

De passie en uitdaging in de kunst ligt voor Daan de Leeuw op het vlak van bewustwording. Het verhaal achter een object. Hij wil met zijn werk mensen inspireren om met andere ogen naar de natuur te kijken. In zijn ontwerpen is er vaak een spanning tussen vormgeving en functionaliteit. Hij zoekt de grens op van duurzame gebruiksvoorwerpen en de kunst zelf.

Daan deelt graag zijn verhaal over zijn werk en hoopt hiermee anderen te inspireren om creatief bezig te gaan. Hij weet als geen ander dat creatieve processen veel met je doen en vaak helend zijn.

Schoonheid in al haar gedaanten

Het werk van Daan heeft onmiskenbaar een bijzondere kwaliteit. Het gaat om zijn gevoel voor zowel traditie als moderniteit, zijn zowel conserverende als vernieuwende benadering, zijn oog voor de schoonheid van zowel het kleinste geslepen detail als van de ruwe, ongepolijste vorm. Zo laten zijn beelden vaak de rauwheid/puurheid in contrast met hoop en zachtheid van het leven zien.

Artist Talk

Op vrijdag 30 juli neemt hij het publiek mee op zijn pad in het maakproces, de uitleg daarvan, waar hij doorheen gaat en wat hij mee maakte in de 37 jaar die hij nu als houtbewerker aan ervaring heeft opgebouwd. Een ode aan de kunst en het ambacht. De avond is deel van het nevenprogramma dat wordt georganiseerd rondom de exposite Kunst | Ambacht die momenteel in de Koppelkerk te zien is, waar o.a. het werk van Daan de Leeuw in is vertegenwoordigd.

There are no upcoming events.

Wanneer?

Datum:
30 juli 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 6
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken