Laden Evenementen

Expositie: Béa Verheul

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Vanaf 16 juli exposeert kunstenaar Béa Verheul in de Koppelkerk. In de bovenzaal exposeert zij met een selectie bijzondere monoprints die zij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. In het werk geeft ze haar gevoel weer tijdens wandelingen aan de zee of door de bossen van de Achterhoek.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bea Verheul - Bloeisels

Kunstenaar Béa Verheul

Béa Verheul uit Ruurlo studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Al tijdens haar afstuderen liet ze zich inspireren door de natuur, haar belangrijkste inspiratiebron. Thema’s als de zee en de bossen van de Achterhoek wisselen elkaar af, lopen een poosje naast elkaar of veranderen van identiteit. Elk landschap geeft haar een ander gevoel. Zo geeft de zee haar een gevoel van ruimte en weidsheid en de bossen in de Achterhoek een gevoel van beslotenheid.

Monoprint

Om het gevoel van haar wandelingen weer te kunnen geven, maakt Béa Verheul gebruik van de techniek monoprint. Dit is een directe druktechniek, waarbij voor elke afdruk de beelddrager (zinkplaat, glasplaat, plastic, etc.) opnieuw wordt ingeïnkt en op de pers of met de hand afgedrukt. Hierdoor ontstaat er altijd een unieke print, zoals de naam van de techniek ook aangeeft. Elk thema wordt door Béa Verheul anders benaderd, omdat het landschap de beweging en het handelen van haar bepaalt. Soms komt het landschap letterlijk terug in haar werk. Zo drukte ze voor een aantal prints met lange gedroogde grashalmen.

Wanneer?

Datum:
16 juli 2021 t/m 29 augustus 2021
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 (incl. kop koffie/thee)
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken