Expositie: Kunst | Ambacht

Acht kunstenaars, acht ambachten. Van houtbewerker tot goudsmid, van wet plate fotograaf tot fijnschilder: in de expositie Kunst | Ambacht tonen acht kunstenaars in acht verschillende disciplines hun werk. Werk dat niet alleen gekenmerkt wordt door voortreffelijk vakmanschap, maar ook door persoonlijke expressie. De expositie is van 23 april tot en met 20 juni te zien in Bredevoort.

Kunst | Ambacht 1

Kunst & ambacht

Hoe verhouden kunst en ambacht zich tot elkaar? In de Oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance werd de kunstenaar vooral gezien als ambachtsman die uitblonk in zijn vak door jarenlange oefening, toewijding en geduld. In de negentiende eeuw veranderde (het beeld van de) kunstenaar steeds meer in een schepper of genie, waarbij niet zozeer het vakmanschap en de technische perfectie, als wel de uitdrukking van het persoonlijke gevoelsleven centraal stond.

In de expositie Kunst | Ambacht wil de Koppelkerk laten zien dat kunst niet óf als voortreffelijk vakmanschap óf als persoonlijke expressie hoeft te worden begrepen, maar dat in bezield vakmanschap het technische kunnen en bezieling samenkomen.

Deelnemende kunstenaars

Het werk van acht kunstenaars, die allen uitblinken in acht verschillende ambachtelijke technieken, wordt getoond:

Demonstraties en rondleidingen

Tijdens de expositie zullen verschillende kunstenaars hun ambacht demonstreren of er meer over vertellen. Tweemaal daags biedt de Koppelkerk een uitgebreide (coronaproof) rondleiding aan door de expositie. Deze rondleiding is bij de entreeprijs inbegrepen.

Paul Wieggers

23 april 2021 t/m 20 juni 2021
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Voorverkoop:
inclusief kop koffie/thee to go

Kies uw tijdslot

Kerkzaal