Expositie: Joke Oltheten

Van 5 maart tot en met 11 april exposeert textielkunstenares Joke Oltheten in de Koppelkerk. In de bovenzaal exposeert zij met driedimensionale textielcollages. Zondagmiddag 7 maart is Joke Oltheten aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers.

Joke Oltheten

Textiel: het is een omhulling maar ook een materie, een verbinding van draden. Doordat het zich laat draperen, plooien en met naald en draad laat bewerken krijgt het een andere vorm. Door veelvuldig experimenteren bereikte kunstenares Joke Oltheten uiteindelijk een vorm die haar in staat stelde driedimensionaal met textiel te werken.

Een persoonlijke emotie is vaak het startsein van haar werk. De emotie roept een kleurrijk beeld op dat ze wil vastleggen. In haar werk zijn elementen te herkennen die realistisch zijn. Vaak plaatst ze die elementen in een andere context zodat ze een extra lading krijgen. Ook de natuur geldt als een belangrijke inspiratiebron.

Joke Oltheten is al sinds haar twintigste bezig met het maken van textielobjecten. De van oorsprong analiste in de medische microbiologie, schoolde zich in de avonduren om tot docent textiele werkvormen en volgde opleidingen tot kostumière en coupeuse. Tot 2018 was ze werkzaam als docent aan het Rijnijssel in Arnhem op de afdeling Fashion & Design Support. Ze gaf les in naaitechnieken en patroontekenen.

5 maart 2021 t/m 11 april 2021
Openingstijden: