Laden Evenementen

Leesclub (online): Philipp Blom – Het grote wereldtoneel

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de zesde leesclub op donderdagavond 4 maart staat het boek ‘Het grote wereldtoneel’ van filosoof Philipp Blom op het programma. Het essay draait om de kracht en het belang van de verbeelding in crisistijd.

Tekst gaat verder onder de foto.

Philipp Blom - Het grote Wereldtoneel

Het grote wereldtoneel

We leven in de best mogelijke wereld: we hebben nog nooit zo lang vrede gekend, we waren nooit eerder zo rijk of zo veilig. Dit verhaal houden we onszelf in elk geval voor. Maar wat nou als dit niet in overeenstemming is met de realiteit? Wat nou als democratieën ondertussen aan het afbrokkelen zijn, de haat tussen groepen toeneemt, de economische groei stagneert en het gevaar van klimaatrampen stijgt?

De behoefte aan een nieuw groot verhaal

In dit filosofische essay – met een speciaal voor de Nederlandse lezer geschreven nawoord over de coronacrisis – laat Philipp Blom zien hoe het mogelijk is dat het Westen niet ondanks, maar juist vanwege vrede en welvaart in een crisis verkeert. Daar zijn we door ons verleden geenszins op voorbereid. De strijd voor de toekomst wordt ook een strijd om een nieuw groot verhaal, voor eenieders ogen, op het podium van het wereldtoneel.

Praktische informatie

De leesclub vindt vanwege de lockdown online via Zoom plaats. Na aanmelding ontvangt men per e-mail een bevestiging en uiterlijk een dag voor aanvang een link naar Zoom. Aan de deelnemers wordt gevraagd thema’s en passages te noteren die zij willen bespreken en deze in te brengen in de leesclub. Iedere leesclub fungeert een andere deelnemer als gespreksleider. Er is plaats voor maximaal tien deelnemers in de leesclub. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

 

Philipp Blom - Het grote Wereldtoneel

Tip

Koop het boek bij uw lokale boekhandel!

Wanneer?

Datum:
4 maart 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Entree:
Gratis maar een vrije gift wordt zeer gewaardeerd
 

Waar?

Online event.
Verdieping
Kunsten
Boeken