Laden Evenementen

Leesclub (online): 21 lessen voor de 21ste eeuw – deel 2

  • Dit event is voorbij.

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de achtste leesclub op donderdag 28 januari staat het tweede deel van het boek ’21 lessen voor de 21ste eeuw’ van historicus Yuval Noah Harari op het programma.

Tekst gaat verder onder de foto.

21 lessen over de 21ste eeuw - Yuval Noah Harari

In zijn boek ‘Sapiens’ boog Yuval Noah Harari zich over het verleden, in ‘Homo Deus’ over de toekomst; in zijn nieuwste boek laat hij zijn licht schijnen over het heden. Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? Hoe beschermen we onszelf tegen een nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen? Wat is de oorzaak van de opkomst van populisten als Donald Trump? Hoe weren we ons tegen fake news?

Maar ook: moeten we ons voorbereiden op een nieuwe wereldoorlog? Wat moeten we denken van het opkomend nationalisme? Vragen de mondiale problemen die op ons afkomen om andere politieke systemen? Is het een goed idee dat we onze data overdragen aan enkele grote commerciële spelers, of wordt het tijd om het eigendom van data te reguleren? En wat wordt de grote nieuwe wereldmacht, Amerika, Europa of China? In dit boek beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd.

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari

Historicus

Yuval Noah Harari doceert geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. ‘Sapiens’, zijn kleine geschiedenis van de mensheid, werd in veertig landen vertaald. Wereldwijd werden er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. ‘Homo Deus’ is het meesterlijke vervolg op ‘Sapiens’ en werd in februari 2017 verkozen tot Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door.

Wanneer?

Datum:
28 januari 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Zaal open:
19:00 uur
Entree:
Gratis maar een vrije gift is welkom
 

Waar?

Online event.
Verdieping
Kunsten
Boeken