Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up (online): De maatschappij van morgen deel 8 – Welzijn in plaats van welvaart

  • Dit event is voorbij.
Hoe gaat de economie de maatschappij van morgen dienen? Steeds meer ondernemers realiseren zich dat alleen maar sturen op winst een doodlopende weg is. Steeds meer consumenten denken na over duurzaamheid, maatschappelijke en mondiale impact voordat zij iets aanschaffen. Is hierin een kantelpunt voor de hele maatschappij te verwachten? Vrijdag 15 januari 2021 was dat het onderwerp van gesprek in de online VPRO Tegenlicht Meet Up vanuit de Koppelkerk.
In de aflevering “Goed geld verdienen” belichtte VPRO Tegenlicht ondernemers, die – lettend op een gezonde bedrijfsvoering – impact boven winst stellen. Steeds meer ondernemers – ook in de Achterhoek – experimenteren met nieuwe modellen die meer rekening houden met de effecten op lange termijn. Zij willen dat hun bedrijf een positieve bijdrage levert aan de samenleving en de directe omgeving. Hun missie ligt in hun passie, niet in maximaal economisch gewin.

Deze bedrijven vinden weerklank bij consumenten, die dezelfde passie en dezelfde sociale waarden delen. Mensen, die soms ietwat ongemak voor lief nemen, om hun hart te volgen. Zullen hier meer mensen toe bereid zijn? Wat is nodig om de beweging aan beide kanten te versterken?

Op 15 januari 2021 spraken we in de online Tegenlicht Meet Up met Corine Janssen (Move2Social – Achterhoek), met Ellen Willems (Stadsboerin Doetinchem) en met Bart Jan Krouwel (oud-bankier en mede-oprichter Triodos Bank) over deze en aanverwante vragen.

Samen hopen we de blik te kunnen richten op onze gezamenlijke ‘social responsibility’ (sociale verantwoordelijkheid): waar geven we ons geld uit en wat is het effect hiervan? Aan de hand van de VPRO Tegenlicht-documentaire ‘Goed geld verdienen’ kon in de Meet Up, naast de genoemde gasten, iedereen die zich had aangemeld kon meepraten over het onderwerp onder leiding van moderator Anke Sitter.

De gasten voor vanavond zijn:

Corine Janssen

Corine Janssen

Move2Social - Achterhoek / Senior Adviseur Sociale Economie bij KplusV en eigenaar CoSense

Ellen Willems

Ellen Willems

Stadsboerin Doetinchem

Bart Jan Krouwel

Bart Jan Krouwel

oud-bankier en mede-oprichter Triodos Bank

Wanneer?

Datum:
15 januari 2021 t/m 31 december 2023
Entree:
Gratis
 

Waar?

Online event.
Verdieping
Kunsten
Boeken