Laden Evenementen

Concert: Tim Knol

  • Dit event is voorbij.

Op zaterdagavond 12 december treedt Tim Knol solo op in de Koppelkerk. Het concert begint om 20.00 uur. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Tim Knol - foto PR

Rock ’n’ roll

Zijn carrière kende een vliegende start: spelen op grote podia, een platencontract op zijn negentiende, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. Zelfs in dat prille stadium zette Knol een vraagteken achter dat hele rock ’n’ roll-gebeuren: “Not real love, only one night stands. Is that what you call rock ’n’ roll?”

Nieuwe start

Knol vindt nog steeds exact dezelfde dingen belangrijk als toen hij voor het eerst in de platenkast van zijn vader rommelde. Hij stond er ook tijdens de grote succesjaren nooit alleen voor: de hechte vriendschappen en diepgewortelde liefde zijn altijd in de buurt gebleven. Deze kernwaarden gaven de 30-jarige songwriter de moed om die draad door te knippen en roerige periodes achter zich te laten.

Back to basic

Zijn laatste solo-plaat ’Cut The Wire’ is een fraaie liedjesplaat, precies zoals we dat van Tim Knol gewend zijn. Elk van deze dertien songs is een mooi miniatuurtje op zich, met eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis. Zonder druk van buitenaf kon Knol uitgebreid de tijd nemen om de plaat stapsgewijs uit te vogelen. “Ik heb ‘Cut The Wire zelf opgenomen in mijn eigen studiootje. Ik wilde dit keer de tijd nemen, en niet het gevoel hebben van ‘tijd is geld’. Het is een heerlijke vrijheid. Maar dat kan ook gevaarlijk zijn.” Zijn nieuwe solo-album wordt akoestischer, meer folky, minder melodisch. Eerder durfde hij nooit zo basic te zijn.

Wanneer?

Datum:
12 december 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Zaal open:
19:30 uur
Voorverkoop:
€ 15
(per persoon bij een duo-ticket)
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken