Workshop: Achterhoekse strip

Op 12 december – de Dag van de Achterhoekse Popmuziek – geeft graphic novelist Marc Weikamp een workshop in de Koppelkerk: leer je lievelingsliedje uit de Achterhoekse Popmuziek vertalen in stripvorm.

De workshop sluit aan bij de expositie ‘Poëzie in beeld’ die tot en met 20 december te zien is in de Koppelkerk. In de workshop leren deelnemers hoe ze hun Achterhoekse lijflied vertalen in een strip. Reserveren voor deelname is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt.

Ode aan de Achterhoek in stripvorm - Marc Weikamp

De workshop is de laatste in een reeks van drie met in iedere workshop een andere techniek, verhaal of vorm. Marc Weikamp is als graphic novelist een striptekenaar die volwassen beelden geeft aan gedichten en liedteksten. Onlangs is zijn derde graphic novel (gedichtenbundel in beeldvorm) uitgekomen onder de naam ‘Dichter in de Achterhoek.’ In dit boek verbeeldt hij bekende gedichten en liedteksten over de Achterhoek: van Staring tot Achterberg, van Hans Keuper tot Normaal.

12 december 2020
Voorverkoop:
incl. entree expositie en kop koffie/thee

Souterrain (entree via hoofd-ingang)