Laden Evenementen

Workshop: Achterhoekse strip

  • Dit event is voorbij.

Op 12 december – de Dag van de Achterhoekse Popmuziek – geeft graphic novelist Marc Weikamp een workshop in de Koppelkerk: leer je lievelingsliedje uit de Achterhoekse Popmuziek vertalen in stripvorm.

De workshop sluit aan bij de expositie ‘Poëzie in beeld’ die tot en met 20 december te zien is in de Koppelkerk. In de workshop leren deelnemers hoe ze hun Achterhoekse lijflied vertalen in een strip. Reserveren voor deelname is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt.
 

Marc Weikamp is als graphic novelist een striptekenaar die volwassen beelden geeft aan gedichten en liedteksten. Onlangs is zijn derde graphic novel (gedichtenbundel in beeldvorm) uitgekomen onder de naam ‘Dichter in de Achterhoek.’ In dit boek verbeeldt hij bekende gedichten en liedteksten over de Achterhoek: van Staring tot Achterberg, van Hans Keuper tot Normaal.

Bij de workshop neemt Marc Weikamp de deelnemers eerst mee naar zijn werk in de expositie. Vervolgens gaat men in het atelier van de Koppelkerk aan de slag met zijn of haar strip. Bij de workshop is een kopje koffie of thee to go inbegrepen. Reserveren voor deelname is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ode aan de Achterhoek in stripvorm - Marc Weikamp

Wanneer?

Datum:
12 december 2020
Tijd:
14:30 - 16:30
Voorverkoop:
€ 15
incl. entree expositie en kop koffie/thee
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Souterrain (entree via hoofd-ingang)
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken