Laden Evenementen

Literair Café: Geert Mak (interview door Ad Borggreve)

  • Dit event is voorbij.

Op zaterdag 21 november 2020 was Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten.  Interviewer Ad Borggreve was met hem online in gesprek over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Precies twintig jaar geleden werd de bestseller ‘In Europa’ gepubliceerd. Het was een verslag van een reis door Europa om te kijken hoe het continent er vlak voor de eeuwwisseling bij lag. Het boek beschreef de twintigste eeuw in Europa en hoe die in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd. Er volgde een gelijknamige televisieserie.

‘In Europa’ eindigde met een optimistische toon: Europa lag er mooi bij, er waren grote verwachtingen. Maar het werd snel anders: eurocrisis, bankencrisis, vluchtelingencrisis, terroristische aanslagen, nationalisme, radicale islam, een onvoorspelbare Trump, een sluwe Poetin. Er volgde een nieuwe reis van Geert Mak door Europa. Het resultaat is ‘Grote verwachtingen’ en neemt de draad op waar ‘In Europa’ eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar dat gaandeweg verdween.

Geert Mak

Geert Mak

is jurist, journalist en auteur. Hij publiceerde boeken over bestuur, politiek, de stad Amsterdam, de Verenigde Staten en Nederland, Europa in de 20e eeuw en de beroemde Amsterdamse familie Six. Hij won vele prijzen zoals de Roland Holst-prijs (1999), de Leipziger Buchpreis zur Europaïsche Verständigung (2008), de Comeniusprijs (2015) en de Gouden Ganzenveer (2015).

Ad Borggreve

Ad Borggreve

interviewt Geert Mak deze avond. Ad is neerlandicus en werkte als docent aan de Bibliotheek- en Documentatie Academie te Deventer, hogeschool Saxion en de Hochschule Hannover. Hij werkt(e) daarnaast frequent als gastdocent voor interculturele communicatie en conflict management aan instituten voor hoger onderwijs in verschillende EU-landen, China, Indonesië en Vietnam.

Wanneer?

Datum:
21 november 2020 t/m 31 december 2023
Entree:
€ 15
 

Waar?

Online event.
Verdieping
Kunsten
Boeken