Laden Evenementen

Workshop: Achterhoekse strip

Marc Weikamp, de kunstenaar die tot en met 22 november met ‘Poëzie in beeld’ exposeert in de Koppelkerk, houdt op zaterdag 14 november een workshop genaamd ‘Ode aan de Achterhoek’. In deze workshop leren deelnemers van Marc hoe je je eigen ode aan de Achterhoek vertaalt in een strip. Reserveren voor deelname is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt.

In de workshop van 14 november werken de deelnemers aan een beeldverhaal van één pagina waarin de eigen blik op de Achterhoek centraal staat. Weikamp leert hoe kleur, vorm en materiaal bijdragen aan inhoud en sfeer van de strip. Het uitgangspunt is een eigen verhaal over de Achterhoek. Gaat het over de streek, het coulissenlandschap, de eigen vriendengroep, de kermis of een anekdote? Het uitgangspunt voor het beeldverhaal bepaalt de deelnemer zelf.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ode aan de Achterhoek in stripvorm - Marc Weikamp

De workshop is de laatste in een reeks van drie met in iedere workshop een andere techniek, verhaal of vorm. Marc Weikamp is als graphic novelist een striptekenaar die volwassen beelden geeft aan gedichten en liedteksten. Onlangs is zijn derde graphic novel (gedichtenbundel in beeldvorm) uitgekomen onder de naam ‘Dichter in de Achterhoek.’ In dit boek verbeeldt hij bekende gedichten en liedteksten over de Achterhoek: van Staring tot Achterberg, van Hans Keuper tot Normaal.

Wanneer?

Datum:
14 november 2020
Tijd:
14:30 - 16:30
Voorverkoop:
€ 15
incl. entree expositie en kop koffie/thee
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Souterrain (entree via hoofd-ingang)
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken