Laden Evenementen

Workshop: Autobiografisch striptekenen

  • Dit event is voorbij.

Marc Weikamp, de kunstenaar die tot en met 22 november met ‘Poëzie in beeld’ exposeert in de Koppelkerk, houdt op zaterdag 31 oktober een workshop voor het publiek. In deze workshop werken deelnemers onder begeleiding van Marc aan een beeldverhaal naar aanleiding van een autobiografisch verhaal. Reserveren voor deelname is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

Marc Weikamp - Uit Hoonte van Gerrit Achterberg

In de workshop van 31 oktober werken de deelnemers aan een strip van één pagina. De deelnemers leren hoe het verhaal dat de strip verbeeldt, kan worden verdeeld over de pagina in tekst en tekening. Met gebruik van kleur, vorm en materiaal komen inhoud en sfeer van het verhaal in beeld. Het uitgangspunt is een eigen verhaal en wordt verwerkt tot een autobiografische strip of dagboekstrip.

De workshop is de tweede in een reeks van drie met in iedere workshop een andere techniek, verhaal of vorm. Marc Weikamp is als graphic novelist een striptekenaar die volwassen beelden geeft aan gedichten en liedteksten. Onlangs is zijn derde graphic novel (gedichtenbundel in beeldvorm) uitgekomen onder de naam ‘Dichter in de Achterhoek.’ In dit boek verbeeldt hij bekende gedichten en liedteksten over de Achterhoek: van Staring tot Achterberg, van Hans Keuper tot Normaal.

Wanneer?

Datum:
31 oktober 2020
Tijd:
14:30 - 16:30
Voorverkoop:
€ 15
incl. entree expositie en kop koffie/thee
 
Tickets

Waar?

Koppelkerk
Souterrain (entree via hoofd-ingang)
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken