Laden Evenementen

Workshop: Graphic poetry

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Marc Weikamp, de kunstenaar die tot en met 22 november met ‘Poëzie in beeld’ exposeert in de Koppelkerk, houdt op 17 oktober aanstaande een workshop in ‘graphic poetry’. In deze workshop leren deelnemers van Marc hoe je een gedicht vertaalt in een strip. Reserveren voor deelname is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt

Tekst gaat verder onder de foto.

Ellen Richardson

In de workshop werken de deelnemers aan een strip van één pagina. De deelnemers leren hoe het verhaal dat de strip verbeeldt, kan worden verdeeld over de pagina in tekst en tekening. Met gebruik van kleur, vorm en materiaal komen inhoud en sfeer van het verhaal in beeld.

Marc Weikamp is als graphic novelist een striptekenaar die volwassen beelden geeft aan gedichten en liedteksten. Onlangs is zijn derde graphic novel (gedichtenbundel in beeldvorm) uitgekomen onder de naam ‘Dichter in de Achterhoek.’ In dit boek verbeeldt hij bekende gedichten en liedteksten over de Achterhoek: van Staring tot Achterberg, van Hans Keuper tot Normaal.

De tijd dat strips alleen voor kinderen waren is voorbij. De Graphic Novel is een volwassen medium dat zich bij uitstek leent voor literaire verhalen, diepgaande journalistiek en poëzie

Wanneer?

Datum:
17 oktober 2020
Tijd:
14:30 - 16:30
Voorverkoop:
€ 15
incl. entree expositie en kop koffie/thee
 
Tickets

Waar?


Souterrain (entree via hoofd-ingang)
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken