Laden Evenementen

Expositie: Beelden uit Tsjernobyl

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Vanaf 17 oktober exposeert urbex-fotograaf Rob Blekkink foto’s uit zijn Tsjernobyl-reeks in de bovenzaal van de Koppelkerk. De expositie toont de ongelooflijke beelden van een stad die halsoverkop is leeggestroomd en in de loop van de decennia is overwoekerd door de natuur.

Tekst gaat verder onder de foto.

Rob Blekkink - Chernobyl dag 1

Urbex-fotograaf Rob Blekkink

Rob Blekkink (Winterswijk, 56) is werkzaam bij het Ministerie van Defensie. In zijn vrije tijd fotografeert hij, waarbij landschappen en architectuur zijn voorkeur hebben. Hij heeft in de afgelopen jaren veel in binnen- en buitenland gefotografeerd en is zijn werk op verschillende locaties getoond. Vanuit zijn voorliefde voor het fotograferen van architectuur en omgevingen, schiet hij het liefst indringende beelden van verlaten en vervallen gebouwen en begraafplaatsen. Dit wordt ook wel urbex-fotografie genoemd (‘urbex’ is een samenvoeging van ‘Urban Exploring’).

Tsjernobyl

In 2018 bezocht hij Tsjernobyl, waarbij hij rondom de beruchte kerncentrale fotografeerde. Het zijn stillevens van een samenleving die huis en haard (en ontbijt) hebben moeten achterlaten. In de decennia daarna is het verval ingetreden, wat surreële beelden oplevert met een ongekende schoonheid van imperfectie en verval. In de Koppelkerk toont hij voornamelijk werk dat nog niet eerder te zien was voor publiek.

Beelden uit Tsjernobyl 1

Meet the artist

De expositie opent voor publiek op zaterdag 17 oktober. Fotograaf Rob Blekkink is op deze dag vanaf 13.00 uur aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers.

Wanneer?

Datum:
17 oktober 2020 t/m 13 december 2020
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Voorverkoop:
€ 6
incl. entree expositie in de kerkzaal
 
Kies uw tijdslot

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken